O Τραμπ απομακρύνει τον Σκαραμούτσι από τον Λευκό Οίκο

Ουάσινγκτον.- Μόλις δέκα ημέρες διήρκεσε η θητεία του Σκαραμούτσι στον Λευκό Οίκο και οδήγησε στην παραίτηση τόσο του Σον Σπάισερ, όσο και του πρώην προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Ρ.Πρίμπους. Ο Τραμπ απομάκρυνε από τον Λευκό Οίκο τον διευθυντή επικοινωνίας, Άντονι Σκαραμούτσι.

Ο Σκαραμούτσι είχε χρησιμοποιήσει χυδαία γλώσσα κατά του πρώην προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Ρέινς Πρίμπους αλλά και άλλων μελών της κυβέρνησης.

Η απομάκρυνση του Σκαραμούτσι έρχεται λίγες ώρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τον νέο προσωπάρχη, τον απόστρατο στρατηγό Τζον Κέλι.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η απομάκρυνση του Σκαραμούτσι ήρθε μετά από απαίτηση του Κέλι.

Στη δέκα ημερών θητεία του Σκαραμούτσι, ο Λευκός Οίκος βυθίστηκε βαθύτερα στο χάος και είδε την απομάκρυνση τόσο του Σον Σπάισερ, όσο και του Πρίμπους.

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν παραδέχθηκε ότι επικρατεί χάος στον Λευκό Οίκο.

Με μια λιτή ανακοίνωση, επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος την αποχώρηση του Σκαραμούτσι. «Ο κ. Σκαραμούτσι ένιωσε ότι θα ήταν καλύτερο να δώσει την δυνατότητα στον προσωπάρχη Τζον Κέλι να ξεκινήσει από μηδενική βάση και να συγκροτήσει την δική του ομάδα» ανέφερε η ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων, ο Σκαραμούτσι δεν είχε διστάσει να επιτεθεί στον Πρίμπους χαρακτηρίζοντάς τον «γαμ***νο παρανοϊκό σχιζοφρενή» και μιλώντας με χυδαία λόγια και για τον Στιβ Μπάνον, σύμβουλο του Τραμπ.

Newsroom ΔΟΛ