ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Όλα καλά καμωμένα…

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Η Ελλάς-γελάς τι άλλο θα μπορούσε να έχει παρά μια Βουλή κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της; Και πως αλλιώς θα νομοθετούσαν οι νομοθέτες παρά κατά το πρόσταγμα του «μεγάλου αδελφού»;

Δείτε τι θα πει “κομματικό ήθος” ! Από την ονομαστική ψηφοφορία για το Νόμο για την (α)Παιδεία, προέκυψε πως επτά μέλη του Κοινοβουλίου, τα οποία το 2011 (ως βουλευτές του ΠΑΣΟΚ) είχαν ψηφίσει τον νόμο 4009/2011 («νόμος Διαμαντοπούλου»), για την ανώτατη εκπαίδευση, σήμερα (ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ) ψήφισαν την κατάργησή του!

Ε, πατσίσανε τώρα! ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ σημειώσατε «Χ»! Όπως λέμε, χ(α),χ(α),χ(α)…

Εδώ είναι Ελλάς-γελάς!

Όχι, σιγά που θα σκεφτόντουσαν το μέλλον των παιδιών μας! Σιγά που θα αντέχανε την αριστεία!  Βάλτε κλήρωση να γίνει η Σημαία Λόττο! Να την σηκώνουν οι τυχεροί; Μπα, και η κλήρωση στημένη θα ‘ναι! Πάμε στοίχημα; Από την Κουμουνδούρου θα βγαίνει η κληρωτίδα!

Μπουμπούκια μου εσείς! Λεβέντες και στήριγμα του Μαξίμου! Όποιου Μαξίμου! Γι αυτό σας ψηφίζει ο λαός! Για να νομοθετείτε με βάση το συμφέρον του …κόμματος! Του ενός ή του άλλου! Αρκεί εσείς να είσαστε ή στο ένα ή στο άλλο!

Κι αν η τύχη το φέρει να είσαστε μια στο ένα και μια στο άλλο, τότε… Α, ρε Παιδεία τι τραβάς καημένη… Ό,τι ήταν καλό το 2011, είναι κακό το 2017! Τότε είπαν ναι, και λοιδορούσαν όσους έλεγαν όχι! Σήμερα, στο νομοσχέδιο που καταργεί εκείνο που οι ίδιοι είχαν ψηφίσει, λένε ναι! Και πάλι λοιδορούν όσους δεν το ψηφίζουν!

Πάμε να φύγουμε! Το έργο το έχουμε ξαναδεί! Και τα μνημόνια δεν ήθελαν και μας έφεραν και νέα! Και εκποίηση της δημόσιας περιουσίας δεν ήθελαν και τη δέσμευσαν στο υπερταμείο για 99 ολόκληρα χρόνια!

Και αποκρατικοποιήσεις δεν ήθελαν και ξεπουλάνε αεροδρόμια, λιμάνια και ό,τι άλλο τους προκύψει!

Έλεος βρε!

Μετά λένε στην Πειραιώς γιατί δεν δέχονται εξεταστική για τα ελλείμματα! Μα αφού οι ίδιοι τα δημιούργησαν ως ΠΑΣΟΚ! Τώρα ως ΣΥΡΙΖΑ μας …σώζουν! Δεν μας φτάνει; Αχάριστοι που γίναμε πιά…

Είναι η ανέχεια…

Και μετά έχεις και τον Αλέξη να  παραπονιέται  για την «αστική ευγένεια» του Κυριάκου!.

Αμ δεν είδαμε τη δική του «αριστερή» φινέτσα; Ούτε ένα συγνώμη!

Όλα καλά καμωμένα!

Και τούτα και τα άλλα!