Με δύο νίκες στα play offs του Europa o Παναθηναϊκός-Πέρασε και ο ΠΑΟΚ-Εκτός ο Πανιώνιος

Τεράστιο διπλό με αντίδραση μεγάλης ομάδας και γκολάρες από Λουντ και Καμπέσας (2-1 την Γκαμπάλα) για τον Panathinaikos του μάστορα Ουζουνίδη που καθάρισε το ματς και την πρόκριση από τον πάγκο!

Ξόρκισε τον εφιάλτη του ο Παναθηναϊκός και θα βρίσκεται την Παρασκευή το μεσημέρι στην κλήρωση για τα πλέι οφ του Europa League!

Οι πράσινοι δεν «μάσησαν» από το… άδικο προβάδισμα της Γκαμπάλα και «απαντώντας» με εντυπωσιακό τρόπο, επικράτησαν 2-1 μέσα στο Μπακού και σε συνδυασμό με τη νίκη τους στη Λεωφόρο, προκρίθηκαν πανηγυρικά στην επόμενη φάση.

Το τριφύλλι πέταξε ένα κάρο ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και τελικά στο 52’ επιβεβαιώθηκε ο… άτυπος νόμος του ποδοσφαίρου, με τους Αζέρους να προηγούνται με αυτογκόλ του Μολέδο, βάζοντας «φωτιά» στο ματς. Ο Ουζουνίδης διέγνωσε το πρόβλημα που πήγε να δημιουργηθεί, έριξε στο ματς Λουτσιάνο-Καμπέσας και γύρισε… στο άψε-σβήσε το παιχνίδι, οδηγώντας μαεστρικά από τον πάγκο στο διπλό-χαρακτήρα.

Οι συνθέσεις: 

ΓΚΑΜΠΑΛΑ (Ρομάν Χριχορτσούκ): Μπεζοτόσνι, Γκουρμπάνοβ, Βέρνιντουμπ, Στάνκοβιτς, Μπούλτχαϊς, Χιουσεΐνοβ (75′ Α. Μαμάντοβ), Μαλόουν (80′ Ε. Μαμάντοβ), Χόλιντεϊ, Ζοζέφ-Μονρόζ, Όζομπιτς, Νταμπό (74′ Κονέ ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μολέντο. Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (62′ Καμπέσας), Λουντ, Άλτμαν (56′ Λουτσιάνο), Μολίνς (80′ Ρέις).

Διαιτητής: Πόουσον (Αγγλία)

Πρόκριση και για τον ΠΑΟΚ που επικράτησε εύκολα με 2-0 στην Τούμπα της Ολιμπίκ Ντονέτσκ και πέρασε με συνολικό σκορ 3-1.

Ο Πανιώνιος δεν τα κατάφερε στη Νέα Σμύρνη απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ από την οποία ηττήθηκε ξανά με 1-0 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της Ευρώπης.