Ο Χρήστος Λεοντής αναλαμβάνει μέλος στο Δ.Σ. της ΕΡΤ

Αθήνα.- Ενα 24ωρο μετά το μπάχαλο που επικράτησε με τη υπόθεση διορισμού του Χάρρυ Κλύνν στην ΕΡΤ και το «συγγνώμη, λάθος» του υπ. Ψηφιακής Πολιτικής που είχε κάνει την εν λόγω διαρροή η κυβέρνηση κατέληξε στον συνθέτη Χρήστο Λεοντή.

Ο γνωστός συνθέτης θα αναλάβει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ έχοντας κατά πάσα πιθανότητα την ευθύνη των μουσικών συνόλων.

Σε ανακοίνωσή του το υπ. Ψηφιακής Πολιτικής ανακοίνωσε τον διορισμό του Χρήστου Λεοντή.

«Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, με επιστολή του προς την Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, γνωστοποίησε την εισήγησή του για τη συμπλήρωση των δύο κενών θέσεων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

«Συγκεκριμένα, η πρόταση αφορά στον Γιώργο Θαλασσινό και στον Χρήστο Λεοντή. Αύριο στις 13.00 συγκαλείται η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ώστε να γνωμοδοτήσει επί της εισήγησης του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης».

Στη διάθεση του Τσίπρα η παραίτηση Τσακνή

Είχε προηγηθεί η χθεσινή συνάντηση του κ. Διονύση Τσακνή με τον Πρωθυπουργού κ. Αλ. Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος της ΕΡΤ έθεσε ζήτημα αρμοδιοτήτων αλλά και την παραίτησή του στη διάθεση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, στη σύσκεψη αποφασίστηκε να πέσουν οι τόνοι, με τον κ. Τσακνή να παραμένει μέχρι νεωτέρας, χωρίς πάντως να εξασφαλίσει τις αρμοδιότητες που ζητούσε.

Οι σχέσεις του νέου διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ κ. Βασίλη Κωστόπουλου με τον κ. Τσακνή είναι κάτι περισσότερο από ψυχρές. Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση έχει κάνει τις επιλογές της για το νέο διοικητικό σχήμα στα πρόσωπα των Β. Κωστόπουλου και Γ. Θαλασσινού ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, έχοντας χρηματίσει διευθυντής στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Planet και Μελωδία, ενώ ήταν διευθυντής προγράμματος στον 902 Αριστερά στα FM.