ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα εθνικά μας σύμβολα


Για απειλή παραίτησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», αναφερόμενη στο παρασκήνιο του καλοκαιριού του 2015 και όσα ακολούθησαν.

 

Σύμφωνα με όσα γράφει η εφημερίδα η απειλή παραίτησης του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν αυτή που οδήγησε στη συγκεκριμένη ερμηνεία του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος και μπήκε στο συρτάρι το σχέδιο του Γιάννη Βαρουφάκη.

 

Νομίζουμε ότι καλώς έπραξε (αν αληθεύουν οι πληροφορίες) τότε ο Πρόεδρος, και μπράβο του. Εκτιμούμε, όμως, ότι όπως αντέδρασε τότε και όπως έπραξε στην περίπτωση της Προσευχής, όφειλε το ίδιο να κάνει και στην περίπτωση της Σημαίας και του Εθνικού Ύμνου. Με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπό του, είναι αδιανόητο να δέχεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να υποτιμούνται τα εθνικά μας Σύμβολα. Θεωρούμε δε εξίσου αδιανόητο ο κάθε Πολάκης να σκαρώνει ανόητα λογοπαίγνια σε βάρος της Σημαίας  (εμείς αλλάζουμε την Ελλάδα ας κλαίνε αυτοί για τη σημαία) και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην αντιδρά!

Είναι απίστευτο ότι άνθρωποι που αρνήθηκαν να υπηρετήσουν στον ελληνικό Στρατό (δίχως να συντρέχουν λόγοι υγείας) ανέρχονται σήμερα σε υψηλά πολιτικά αξιώματα. Μπαίνουν σε υπουργεία και σε κυβερνητικά Μέγαρα.  Και πουλάνε και “πατριωτισμό” από πάνω!!! Και “κληρώνουν” τη Σημαία ωσάν να είναι μια αρμαθιά ψάρια που τα βάζουν σε κλήρωση στα καράβια του Αργοσαρωνικού με 1 ευρώ το λαχνό! Αλλά γιατί να μην το κάνουν; Σάματις την “υπηρέτησαν”;