Εθνική Νέων πόλο νίκησε και τη Σερβία και πήγε τελικό!

Αυτή η ομάδα είναι “φτιαγμένη” για… μεγάλα πράγματα! Η Εθνική Νέων πήρε τεράστια νίκη με 9-8 στον ημιτελικό επί της οικοδέσποινας Σερβίας και θα παίξει την Κυριακή στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με τον Κροατία, για την… κορυφή του κόσμου.

Η ομάδα του Τεό Λοράντου “έβγαλαν” πάθος και ενέργεια τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση, είχαν για μεγάλο “όπλο’ τα περιφερειακά σουτ και κατάφεραν να… κλείσουν το “σπίτι” των Σέρβων.

Η Εθνική Νέων νίκησε έτσι την πανίσχυρη σχολή των “πλάβι”, εξασφάλισε ένα μετάλλιο και θα διεκδικήσει το χρυσό στον Κυριακάτικο τελικό (13/8, στις 21.00 ώρα Ελλάδας) κόντρα στην Κροατία (που νίκησε στον άλλο ημιτελικό με 6-4 την Ουγγαρία).

ΕΛΛΑΔΑ – ΣΕΡΒΙΑ 9-8

Οκτάλεπτα: 3-3, 4-3, 2-1, 0-1.

ΕΛΛΑΔΑ (Τεό Λοράντος): Ζερδεβάς, Σκουμπάκης 3, Γαρδίκας, Γκιουβέτσης 1, Νικολαϊδης, Παπαναστασίου 1, Γιαννόπουλος, Μουρατίδης, Δελαγραμμάτικας, Τρούλος 1, Μασμανίδης 2, Καπετανάκης 1, Σιορδίλης.

ΣΕΡΒΙΑ: Φιλίπποβιτς, Τάνκοβιτς, Τόμιτς, Λούκιτς 1, Βούσινιτς 1, Γκβοζντάνοβιτς, Ντράσοβιτς 1, Τόχολι, Γιάνκοβιτς, Ραντόγιεβιτς 4, Ράντονιτς, Βέλκιτς 1, Μπελοπάβλοβιτς.