Μεγάλη η φωτιά που καίει στην Ηλεία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18:39

Πέρασε, ως φαίνεται, ο κίνδυνος για το χωριό Ροδινά, στην Ηλεία, και η πυρκαγιά αυτήν την ώρα μαίνεται σε δύσβατη περιοχή μέσα σε χαράδρα.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, η φωτιά κατευθύνθηκε απειλητικά προς τα Ροδινά, με αποτέλεσμα ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος να ζητήσει την εκκένωση του οικισμού. Τελικώς, όμως, το μέτωπο άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς τη χαράδρα. Αυτή τη στιγμή καταβάλλεται προσπάθεια να οριοθετηθεί η πυρκαγιά, αλλά, τώρα, είναι σε πλήρη εξέλιξη.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Μεγάλη δασική πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο στην περιοχή Ροδινά Ζαχάρως.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος συνδράμουν πέντε πετζετέλ και ένα καναντέρ.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, με τον δήμαρχο Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο να δηλώνει στον ΣΚΑΪ ότι το μέτωπο μπορεί άμεσα να καταστεί ανεξέλεγκτο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι φλόγες δεν απειλούν άμεσα κατοικημένες περιοχές, όμως ο δήμαρχος είπε στο σταθμό μας ότι το μέτωπο απέχει 600 έως 700 μέτρα από τα χωριά Ροδινά και Αρήνη, τα οποία διαθέτουν περισσότερα από 200 σπίτια.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα κι ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ έχει δοθεί διαταγή να απογειωθούν ισχυρές εναέριες δυνάμεις, τέσσερα αεροπλάνα Πεζετέλ κι ένα Καναντέρ.

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε χαμηλή βλάστηση και στα Λεγραινά Αττικής.

Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι κοντά σε οικισμό ωστόσο δεν απειλεί σπίτια.