Ερωτήματα της ΝΔ για τις διακοπές του Αλέξη Τσίπρα την ώρα που καίγονταν η Αν. Αττική

Αθήνα.- Με ανακοίνωσή της η ΝΔ θέτει πέντε ερωτήματα για το πού βρισκόταν διακοπές ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το διάστημα που ξέσπασαν οι μεγάλες πυρκαγιές στην Αττική και αν χρησιμοποίησε στρατιωτικό ελικόπτερο για τη μεταφορά του.

Το κείμενο της ανακοίνωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει:
«Μετά και τα σημερινά ρεπορτάζ για το μυστικό μέρος των διακοπών του κ. Τσίπρα, οι συνήθως λαλίστατοι κύκλοι του Μαξίμου οφείλουν να σπάσουν τη σιωπή τους. Να ενημερώσουν υπεύθυνα τους πολίτες για το πού ήταν ο κ. Τσίπρας όταν στη χώρα μαίνονταν οι καταστροφικές πυρκαγιές και κανείς δεν γνώριζε πού βρίσκεται ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας έχει την στοιχειώδη υποχρέωση να απαντήσει συγκεκριμένα:

1) Ποιος είναι ο τόπος των διακοπών του;
2) Πού βρίσκονταν τις ημέρες που μαίνονταν οι φωτιές σε διάφορα σημεία της χώρας;
3) Πού βρέθηκε στις 15 Αυγούστου και γιατί εμφανίστηκε στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής μετά την κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς;
4) Βάσει ποιων στοιχείων οι Υπουργοί του μιλούσαν για οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησής του, την ίδια στιγμή που εκείνος έκανε διακοπές;
5) Διαψεύδει τα δημοσιεύματα που τον φέρουν να έχει μετακινηθεί με στρατιωτικό ελικόπτερο από τον τόπο διακοπών του, προκειμένου να επισκεφθεί τις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς;
Αναμένουμε τις απαντήσεις».

Στην ανακοίνωση της ΝΔ, το Μέγαρο Μαξίμου σκωπτικά απάντησε μέσω πηγών προς το «Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων», επιβεβαιώνοντας πάντως έμμεσα ότι ο κ. Τσίπρας βρισκόταν σε διακοπές: «Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη, προφανώς κατ’ εντολήν του συνεταίρου του, κ. Μητσοτάκη, αποκάλυψε κάτι τρομακτικό: Οτι ο Πρωθυπουργός διέπραξε το αδιανόητο ατόπημα να βρίσκεται εκτός Αθηνών το Σαββατοκύριακο πριν το Δεκαπενταύγουστο. Εφτασε, μάλιστα, στο έσχατο σημείο ανηθικότητας. Επέστρεψε εσπευσμένα λόγω των πυρκαγιών! Θα προτείναμε στη ΝΔ να προσπαθήσει τουλάχιστον, να σοβαρευτεί λίγο. Αν πάλι αυτό είναι ανέφικτο, είμαστε στη διάθεση του κ. Μητσοτάκη, να τον ενημερώσουμε επακριβώς για το τι ακριβώς έφαγε και τι ώρα κοιμήθηκε ο Πρωθυπουργός στις ολιγοήμερες διακοπές του».

Στις ανώνυμες κυβερνητικές πηγές, οι οποίες εξαπέλυσαν επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανταπάντησαν «κύκλοι» της ΝΔ.

«Ο κ. Τσίπρας ασφαλώς έχει δικαίωμα να κάνει διακοπές όπως κάθε πολίτης. Αλλά γιατί άραγε ο κ. Τσίπρας δυσκολεύεται να ενημερώσει την κοινή γνώμη για το πού έκανε διακοπές;» σχολίασαν οι «κύκλοι» της ΝΔ.