Ο Τραμπ κατά του Ελληνοαμερικανού παρουσιαστή του “ABC” Τζορτζ Στεφανόπουλου

Φοίνιξ.- Θύμα της νέας επίθεσης του Ντόναλντ Τραμπ προς τα ΜΜΕ έπεσε ο Ελληνοαμερικανός παρουσιαστής του “ABC” Τζορτζ Στεφανόπουλος, καθώς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσής του Προέδρου στο Φοίνιξ τον αποκάλεσε “μικρό” (“little”).

Ο κ. Τραμπ στράφηκε εναντίον του τρόπου με τον οποίο τα ΜΜΕ κάλυψαν τις δηλώσεις του αναφορικά με την βία που ξέσπασε στο Σάρλοτβιλ, στις 12 Αυγούστου, και κόστισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο. Ετσι, αποκάλεσε την εφημερίδα “New York Times” αποτυχημένη, το “CNN” οικτρό και την “Washington Post” εργαλεία λόμπινγκ της εταιρείας “Amazon”.

Επιπλέον, κατηγόρησε τα ΜΜΕ πως δίνουν βήμα λόγου στις “ομάδες μίσους”, ενώ αποκάλεσε τους δημοσιογράφους “ανέντιμους”, προσθέτοντας: “Είναι κακοί άνθρωποι. Και ειλικρινά πιστεύω πως δεν συμπαθούν τη χώρα μας. Πραγματικά το πιστεύω αυτό”.

Επειτα, αναφερόμενος στο “ABC” κρατούσε το χέρι του χαμηλά και παράλληλα με το έδαφος, προφανώς ειρωνευόμενος για το ύψος του κ. Στεφανόπουλου.

“Ολα τα τηλεοπτικά δίκτυα, εννοώ το ‘CNN’ είναι πραγματικά κακό, αλλά το ‘ABC’ σήμερα το πρωί – δεν το παρακολουθώ πολύ, αλλά παρακολούθησα το πρωί και είχαν τον μικρό Τζορτζ Στεφανόπουλο να μιλάει στην Νίκη Χέιλι”, είπε ο κ. Τραμπ πριν επαναλάβει το ειρωνικό προσωνύμιο “μικρός Τζορτζ” που εφηύρε για τον ομογενή δημοσιογράφο.

Είναι προφανές πως ο κ. Τραμπ αναφέρθηκε στον κ. Στεφανόπουλο, καθώς ο τελευταίος μιλώντας με την πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ αναφορικά με την ομιλία του Προέδρου για το Αφγανιστάν, εν συνεχεία την ρώτησε για την τοποθέτηση Τραμπ στα γεγονότα του Σάρλοτβιλ.

Ο κ. Στεφανόπουλος ρώτησε την κ. Χέιλι για το σχόλιο του Προέδρου πως “υπήρχαν πολύ καλοί άνθρωποι και στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές”.

 

πηγή:ekirikas.com