Καυγάς μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και ΟΛΜΕ για το νέο εξεταστικό σύστημα

Αθήνα.- Τρικυμία προκαλούν στην εκπαιδευτική κοινότητα οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για το νέο εξεταστικό σύστημα, με τον Κωνσταντίνο Γαβρόγλου να εγκαλεί τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ επειδή σχολίασε το θέμα και τον ίδιο τον Νίκο Παπαχρήστο να απαντάει σε σκληρό ύφος.

«Έκθετος είναι ο υπουργός Παιδείας όταν κάθε τέταρτο αλλάζει απόψεις» δηλώνει στο «Βήμα» ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ. «Εκθετος είναι γιατί παίζει με τα νεύρα μαθητών, καθηγητών και γονέων και δεν δικαιούται να εγκαλεί τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ που εκπροσωπεί τις θέσεις του κλάδου»…

Νωρίτερα, το υπουργείο Παιδείας είχε εκδώσει ανακοίνωση σχολιάζοντας σχετικές δηλώσεις του κ. Παπαχρήστου.

«Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καλεί τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Νίκο Παπαχρήστο να ανακαλέσει τις προσβλητικές δηλώσεις – προβλέψεις του για τους εκπαιδευτικούς που εκπροσωπεί» ανέφερε η δήλωση του υπουργείου Παιδείας.

«Δεν είναι δυνατόν ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ να υποστηρίζει ότι οι εκπαιδευτικοί “θα λυγίσουν στις πιέσεις γονέων και μαθητών” για την προφορική βαθμολόγηση και ακόμη χειρότερα να προβλέπει ότι “μπορεί να βρεθεί μια μικρή μειοψηφία που να επιχειρήσει να κερδίσει”, υπονοώντας προφανώς οικονομικά ανταλλάγματα για τους συναδέλφους του. Είναι απαράδεκτες δηλώσεις που προσβάλλουν το σύνολο των εκπαιδευτικών τους οποίους το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στηρίζει απόλυτα και εμπιστεύεται αναβαθμίζοντας με το νέο σύστημα τον ρόλο τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ο κ. Παπαχρήστος είναι έκθετος και οφείλει να απολογηθεί απέναντι στους συναδέλφους του».

Αντιδρώντας ο κ. Παπαχρήστος δηλώνει στο Βήμα, ότι η Ομοσπονδία έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν δέχεται την προφορική βαθμολογία, δεν είναι υποχρεωμένος να πάρει την άδεια του υπουργείου Παιδείας για τις δηλώσεις που κάνει και ότι οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για το νέο εξεταστικό πηγαίνουν την εκπαίδευση σε ένα νέο είδος «επιλεκτικού Λυκείου».

in.gr