«Μοντέλο Σαββίδη» στα media – Στις 24 Σεπτεμβρίου το νέο «Εθνος»

Αθήνα.- Νέο επιχειρηματικό μοντέλο εισάγει στα ελληνικά media ο ομογενής επιχειρηματίας, Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος αγοράζει εφημερίδες, κανάλια και ραδιοσταθμούς, αλλά θα  έχει μόνον την κυριότητα τους, αναθέτοντας σε άλλο επιχειρηματικό σχήμα την έκδοση-λειτουργία και τη διαχείριση τους.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση των εφημερίδων «Εθνος» και «Εθνος της Κυριακής», που αναμένεται να επανακυκλοφορήσουν στις 24-25 Σεπτεμβρίου: Ιδιοκτήτρια θα εμφανίζεται η εταιρεία Dimera του ομογενούς επιχειρηματία, αλλά εκδότρια-διαχειρίστρια θα είναι η «24Media» του «βασιλιά των ιντερνετικών media» Δημήτρη Μάρη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνισθεί ποια ακριβώς θα είναι η  εταιρική και επιχειρηματική σχέση των δύο πλευρών, ούτε έχει ξεκαθαρίσει αν ο όμιλος του Δ. Μάρη θα συμμετέχει στο ιδιοκτησιακό σχήμα ή στο εκδοτικό επιχειρηματικό εγχείρημα.

Η συνεργασία πάντως γίνεται στενότερη, καθώς η «24Media» αναλαμβάνει τη διαχείριση των ιστοσελίδων των εφημερίδων του πρώην συγκροτήματος Μπόμπολα, ενώ παράλληλα  διαπραγματεύεται την εξαγορά ραδιοφωνικής συχνότητας για λογαριασμό της Dimera  του Σαββίδη.

Ουσιαστικό ρόλο και συμμετοχή θα έχει επίσης ο όμιλος Μάρη στη διαχείριση-λειτουργία και στην εμπορική εκμετάλλευση του καναλιού Epsilon TV,που έχει περιέλθει στον ομογενή επιχειρηματία. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει και μικρή μετοχική συμμετοχή στο κανάλι, όπως και στο επιχειρηματικό σχήμα που θα διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια, όταν διεξαχθεί ο νέος διαγωνισμός.

 

Πηγή:sofokleousin.gr