ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Γλώσσα λανθάνουσα …αποκαλύπτει!

Καλά δεν ξέρει Μυθολογία. Δεν ψάχνει τουλάχιστον το Google; Και καλά ο ίδιος. Αυτοί που του γράφουν τους λόγους του; Και δεν μιλάμε να ξέρουν. Από Λύκειο και κάτω είναι… Να Ψάχνουν, όμως, βρε αδελφέ!!! Και μετά θέλει –λέει στη ΔΕΘ!_ “να καθαρίσουμε τον κόπρο του Αυγέα”.

 

Βάλαμε στο Google φράση του κ. Πρωθυπουργού. Και βγήκε η απάντηση της Μηχανής Αναζήτησης: “Μήπως εννοείτε: Θα καθαρίσουμε την κόπρο του Αυγεία;” Ούτε αυτό δεν έκαναν! Τόσο πρόχειρα συντάσσουν την … εξυγίανση της Ελλάδος! Και μετά απορούμε που μένουμε βουτηγμένοι στην κρίση!

 

Θα πείτε, ίσως: Ε, καλά, ένα λάθος ήτανε… Αμ δε! Την προηγούμενη ημέρα,  ο κ. Τσίπρας, μετά την αναχώρηση του Γάλλου Προέδρου, τουϊταρε: «Πήραμε δύσκολες αποφάσεις με πολιτικό κόστος, αλλά εμπνεόμενοι από την ελληνική μυθολογία όπως ο Οδυσσέας έκλεισε τα αυτιά του στις σειρήνες… Έτσι κι εμείς προχωράμε με αποφασιστικότητα για να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση».

Θα πείτε, πάλι: Είναι υποχρεωμένος ο Πρωθυπουργός να ξέρει Ελληνική Μυθολογία; Η απάντηση δική σας!

 

 

Εκείνο που είναι υποχρεωμένος, είναι να μην λέει λέει ότι τού ΄ρθει. Να ψάχνει βρε αδελφέ! Να ρωτάει, έστω! Διότι το γεγονός πως ο Οδυσσέας διέταξε σε όλο το πλήρωμα του να βάλουν κερί στα αυτιά τους ώστε να μην ακούν το τραγούδι των Σειρήνων, ο ίδιος, όμως, ζήτησε να τον δέσουν στο κατάρτι ώστε όταν ακούσει το τραγούδι τους να μην παρασυρθεί στη γοητεία τους… έχει τη σημασία του!  Δείχνει πως πρέπει να είναι οι αληθινοί ηγέτες!  Ν΄ακούν και να μην παρασύρονται! Όχι να βουλώνουν τ΄αυτιά τους σαν τα άγνωμα πλήθη…