Βουλή: Παραίτηση Κουρουμπλή ζήτησε ο Μητσοτάκης

Αθήνα.- Στα ύψη είναι το πολιτικό θερμόμετρο στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, στην οποία έχουν κληθεί υπουργοί και φορείς για να ενημερώσουν σχετικά με τη ρύπανση στο Σαρωνικό, με τον, παρόντα, αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητά την παραίτηση του αρμόδιου υπουργού Π. Κουρουμπλή και τον υπουργό να του απαντά ότι ψεύδεται για όσα τον κατηγόρησε, αντιθέτως ήταν άμεση η κινητοποίηση όλων των συναρμόδιων Υπουργείων και του Λιμενικού.

«Προσωπικά σας χρεώνω ότι υποτιμήσατε την έκταση του προβλήματος. Πέρασαν τρεις μέρες για να κινητοποιηθείτε ουσιαστικά και να καταλάβετε τι ακριβώς συνέβη. Γιατί αργήσατε; Προτιμήσατε την αγγλική πρωτεύουσα αντί να προΐσταστε εκεί που ήταν το πρόβλημα. Γιατί καθυστερήσατε να ενημερώσετε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό για την Ασφάλεια και το Περιβάλλον στη Θάλασσα;» διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Π. Κουρουμπλή.

Ο κ. Κουρουμπλής παρενέβη διαψεύδοντας τον πρόεδρο της ΝΔ ότι δεν ενημέρωσε άμεσα τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό. «Ή εσείς λέτε ψέματα ή ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός. Ανάμεσα στους δύο πιστεύω τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό», αντέτεινε ο κ. Μητσοτάκης προκαλώντας νέα έντονη αντίδραση του κ. Κουρουμπλή που επέμενε ότι ψεύδεται ο πρόεδρος της ΝΔ ενώ έκανε λόγο για «Μητσοτακέικο ψέμα».

«Δεν θα παραιτηθώ. Δεν σας φοβάμαι…», συνέχισε ο κ. Κουρουμπλής.

«Ντροπή σας. Τρεις μέρες στο Λονδίνο ήσασταν και δεν επιστρέφατε πίσω. Δεν ντρέπεστε. Να παραιτηθείτε αν έχετε στοιχειώδη ευαισθησία», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν θα παραιτηθώ ποτέ όσο εσείς το ζητάτε», αντέδρασε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Η συζήτηση συνεχίζεται μέσα σε κλίμα έντονης φόρτισης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

ΑΠΕΥΛΗΘΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ

Αντιδράσεις προκάλεσε η στάση μιας συμβούλου του Παναγιώτη Κουρουμπλή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ειδικής Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος για το θέμα της πετρελαιοκηλίδας.

Την ώρα που ήταν στο βήμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μία σύμβουλος του κ. Κουρουμπλή φαίνεται ότι γελούσε, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της ΝΔ να της πει: “Γιατί γελάτε κυρία μου , σας παρακαλώ συγκρατηθείτε ή αν δεν μπορείτε ας βγείτε έξω”.Μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη και ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς ζήτησε την αποβολή της λέγοντας:

“Την παρακολουθώ τόση ώρα, πρώτη φορά βλέπω σύμβουλο να παρακολουθεί και να κάνει γκριμάτσες. Πού νομίζετε ότι είστε στο Μάπετ σόου;”.

Λίγο αργότερα και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και τομεάρχης Ναυτιλίας του κόμματος, Γιάννης Πλακιωτάκης, ζήτησε την αποβολή της από την αίθουσα γιατί, όπως είπε, με τη στάση και τη συμπεριφορά της προσβάλλει το Κοινοβούλιο.