Σάββας Αναστασιάδης: Τεράστια τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Νέας Μηχανιώνας

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα.- Τον τρόπο με τον οποίο το Υπουργείο Υγείας σκέπτεται να αντιμετωπίσει τα λειτουργικά προβλήματα του κέντρου υγείας Νέας Μηχανιώνας ζητά να πληροφορηθεί από τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, ο Βουλευτής Β΄Περιφέρειας Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Αναστασιάδης. Παράλληλα, με την ίδια ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής στη Βουλή,  επισημαίνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, στον τομέα της πρωτοβάθμιας υγείας, καταγγέλλει τη δραματική υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας  και ζητά να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, για να αντιμετωπισθούν οι μεγάλες ελλείψεις του συγκεκριμένου Κέντρου  Υγείας και σε υλικοτεχνικές υποδομές.

Ολόκληρο το κείμενο της ερωτήσεως έχει ως εξής:

Σάββας Ι. Αναστασιάδης

Βουλευτής Β΄Περιφέρειας Θεσσαλονίκης

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η-9096 / 27.09.17

Προς: Τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό

Θέμα: Λειτουργία του Κέντρου Υγείας Νέας Μηχανιώνας

Κ. Υπουργέ,

Το Κ.Υ. Νέας Μηχανιώνας, περιοχή υγειονομικής ευθύνης του οποίου είναι τα εννέα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Θερμαϊκού, εξυπηρετεί περίπου 50.000 κατοίκους το χειμώνα που εκτοξεύονται στους 100.000 το καλοκαίρι.

Οι μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, βοηθητικό και τεχνικό προσωπικό, καθώς και σε υλικοτεχνικές υποδομές, καθιστούν τη λειτουργία του προβληματική με ανάλογες συνέπειες στην παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Είναι δε χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο κέντρο δεν υπάρχει 24ωρη κάλυψη με ασθενοφόρο λόγω έλλειψης οδηγών.

Παράλληλα εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων σε φάρμακα και αναλώσιμα, οι ίδιοι οι ασθενείς αναγκάζονται πολλές φορές να αγοράζουν τα απαραίτητα (ενέσιμα, φάρμακα, γάζες κλπ.).

Κ. Υπουργέ,

Επειδή το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας καλύπτει μία μεγάλη γεωγραφικά περιοχή , στην οποία μάλιστα τους Καλοκαιρινούς μήνες ο αριθμός των κατοίκων διπλασιάζεται.

Επειδή το κέντρο λειτουργεί σε 24ωρη βάση μόνο χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Επειδή οι σοβαρές ελλείψεις του κέντρου έχουν αντίκτυπο στις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους ασθενείς, οι οποίοι αναγκάζονται πολλές φορές να πηγαίνουν στα νοσοκομεία, με επιπλέον ταλαιπωρία για τους ίδιους και τους συνοδούς τους.

Ερωτάσθε:

Με ποιόν τρόπο και μέσα σε πόσο χρονικό διάστημα σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε τα λειτουργικά προβλήματα του κέντρου υγείας Νέας Μηχανιώνας;

Τετάρτη 27η Σεπτεμβρίου 2017 Ο Ερωτών Βουλευτής

Σάββας Αναστασιάδης