Στοχασμοί: Για τη νέα σχέση

Συγγραφέας
-Δάσκαλε, τι θα μου πρότεινες πριν κάνω μία καινούρια σχέση;
-Να είσαι εσύ αυτό που βγάζεις προς τα έξω και όχι κάτι το ωραιοποιημένο το οποίο θα προσελκύσει τα θετικά σχόλια. Τα σχόλια θα γίνουν καπνός μόλις η σχέση περάσει σε μια οικειότητα πέραν του πρώτου καιρού, και το να δείξεις κάτι που δεν είσαι δεν θα ωφελήσει καμία μεριά! Το άρωμα περνάει και ξεθυμαίνει και αυτό που πρέπει ο άλλος να δει για να κρίνει αν του αρέσει είναι η προσωπική σου μυρωδιά.
Να φερθείς αληθινά και με ειλικρίνεια. Σε βάθος χρόνου, θα δείξεις αυτό που είσαι με όλες τις λεπτομέρειές σου! Ας το δείξεις από την αρχή ώστε να δει και ο άλλος την αλήθεια σου και όχι το πρέπει σου. Καλά είναι τα κουστούμια και οι τουαλέτες, αλλά την αλήθεια τη βλέπεις όταν ξυπνάτε το πρωί και αλληλοκοιτάζεστε γυμνοί πάνω από τα σκεπάσματα.
Να έχεις στο νου σου τα σημεία που θα δεις στον άλλον και δεν θα σου αρέσουν. Δεν θα αλλάξουν αυτά με την πάροδο της σχέσης! Δες αν μπορείς να τα αποδεχτείς, γιατί σε κανένα δεν αρέσει να του λένε ότι πρέπει να αλλάξει, ούτε καν και σε εσένα τον ίδιο. Ούτε μια σχέση δημιουργείται επειδή πρέπει να αλλάξει τα μέλη που την απαρτίζουν.
Να ξέρεις γιατί μπαίνεις σε μία σχέση. Να μπαίνεις επειδή ξέρεις ποιος είσαι και αυτό θέλεις να αναδείξεις. Να μπαίνεις γιατί θέλεις να αναγνωρίσεις τον άλλο και να δεις αν μπορείς να τον αναδείξεις και αυτόν. Να μπαίνεις όχι από ανάγκη, όχι από έλλειψη, όχι γιατί αναζητάς αλλού τα μισά σου ώστε να γίνεις ολόκληρος. Να μπαίνεις επειδή είσαι ολόκληρος και η γνώση δύο ολόκληρων ενωμένη, μπορεί να κουνήσει από τη θέση του το σύμπαν όπως το ξέρουμε.