Να εξηγήσει τα ανεξέγητα για το ταξίδι στο Λονδίνο επιχειρεί ο Καμμένος

Αθήνα.- Να καλύψει τα ψέματα που είχε πει και τα εμφανή «λάθη» που είχε κάνει στην συζήτηση στη Βουλή, σχετικά την πληρωμή της διαμονής του σε πολυτελές ξενοδοχείο του Λονδίνου, επιχείρησε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος που ερωτήθηκε την Τρίτη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός ερωτήθηκε από μέλη της Επιτροπής για την αποκάλυψη της εφημερίδας «Παραπολιτικά» σύμφωνα με την οποία πλήρωσε το λογαριασμό του ξενοδοχείου «Mandarin» -ύψους 2.642 ευρώ- με μετρητά και χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ προηγουμένως θέλοντας να δείξει ότι πλήρωσε με την πιστωτική του κάρτα είχε καταθέσει στα πρακτικά την απόδειξη κράτησης από διαδικτυακό ιστότοπο και όχι την απόδειξη πληρωμής.

Κατά τη διάρκεια της επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων και Άμυνας, ο κ. Καμμένος ερωτήθηκε από τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδο: «Την περασμένη Δευτέρα απευθυνόμενος σε άλλους 299 βουλευτές είπατε αλήθεια ή ψέματα για το πως πληρώσατε;» και απάντησε:

«Εσείς είστε λογικός και καταλαβαίνετε τι είπα. Είπα στη Βουλή ότι χρησιμοποίησα την ίδια κάρτα που μου είχε πληρώσει ο Παπαχρήστος από την αγωγή και εν συνεχεία πλήρωσα από την τσέπη μου. Διαβάστε τα πρακτικά. Κατέθεσα το κλείσιμο του δωματίου που έμεινα με τη γυναίκα και πλήρωσα από την τσέπη μου. Απαντώ σε εσάς. Δεν απαντώ σε άλλους που διαβάζουν κατ εντολή εφημερίδων. Δείτε τα πρακτικά. Είναι η δέσμευση της κάρτας που έκλεισα το δωμάτιο ιδιωτικώς να πληρώσω από την τσέπη μου. Χρέωσα την κάρτα μου για την κράτηση και πλήρωσα από την τσέπη μου. Στο άλλο δωμάτιο είχαν βάλει παρακολούθηση από κάτω με τρεις ανθρώπους να φωτογραφίζουν συνέχεια. Το ποσό αποδεσμεύθηκε από την κάρτα και πλήρωσα από την τσέπη μου».

Αξίζει όμως μια απλή παρατήρηση των πρακτικών της συνεδρίασης της Ολομέλειας που εξέταζε το αίτημα σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τις συνομιλίες του υπουργού με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη για να εντοπιστούν νέες ασάφειες και ψέματα.

Ειδικότερα, ο κ. Καμμένος είχε πει: «Όσον αφορά το θέμα της προσωπικής μου ζωής, θα θυμάστε ότι ο κ. Θεοδωράκης και κάποιοι άλλοι από εδώ κουνούσαν το χέρι με το περίφημο πρωτοσέλιδο του κ. Παπαχρήστου για το “FOUR SEASON” κατηγορώντας με ότι χαλάω δημόσιο χρήμα και ούτω καθ’ εξής.
Απόφαση η οποία κοινοποιήθηκε χθες στον κ. Παπαχρήστο τον καταδικάζει για συκοφαντική δυσφήμιση 68.223,49 ευρώ διότι απεδείχθη ότι όλο αυτό ήταν ένα κατασκευασμένο ψέμα, όπως κατασκευασμένα ψέματα ήταν και αυτά τα οποία βγάλανε την προηγούμενη εβδομάδα, ότι δηλαδή έμεινα σε πανάκριβο ξενοδοχείο χρεώνοντας το δημόσιο. Χρέωσα την πιστωτική μου κάρτα. Είναι ίδια μ’ αυτή σ’ αυτή την απόφαση.

Και κ. Θεοδωράκη, ψάξτε τις φορολογικές μου δηλώσεις και το “πόθεν έσχες” μου και θα δείτε ότι τα χρήματα με τα οποία μπήκα στην Βουλή έχουν μειωθεί, αλλά έχω τη δυνατότητα, τουλάχιστον, να πληρώνω κάποιες φορές όταν πηγαίνω σε ταξίδια στο εξωτερικό, που έχω την ευκαιρία να συνοδεύομαι από τη σύζυγό μου, από την τσέπη μου το ξενοδοχείο μου και τα έξοδά μου.

Όσον αφορά τα περί καζίνο, θα δείτε στις επόμενες εξελίξεις που θα έχουμε στα δικαστήρια ότι αναφέρεστε σε ένα κλαμπ, στο οποίο με τον κ. Γιακουμάτο –πού είναι ο κ. Γιακουμάτος- πρωτομπήκαμε το 1994 και με κάποιους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που έχει μέσα μία αίθουσα για να βλέπεις αγώνες, που έχει εστιατόριο, που έχει μπαρ και περνάς κάποιες ώρες. Τώρα αν βρέθηκε μέσα στα πλαίσια της παρακολουθήσεως να με βγάλουν φωτογραφία μπροστά από τη ρουλέτα, έχω να σας πω ότι δεν παίζω τα λεφτά του ελληνικού λαού, κ. Θεοδωράκη. Δεν παίζω τα λεφτά του ελληνικού λαού».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συμπλήρωσε: «Πήγα, λοιπόν, στο Λονδίνο σε επίσημο ταξίδι. Δεν έμεινα στο ξενοδοχείο στο οποίο είχα κλείσει από την αρχή, γιατί από κάτω ήταν δύο συγκεκριμένα πρόσωπα, οι οποίοι έκαναν αυτή τη δουλειά και με ειδοποίησε η ασφάλειά μου. Έκλεισα δωμάτιο και το πλήρωσα με την κάρτα μου, το οποίο το καταθέτω, γιατί ήθελε να το δει ο κ. Γεωργιάδης. Το πλήρωσα με την κάρτα μου, εδώ είναι και η κάρτα μου, να την δείτε όλοι, το πλήρωσα από την τσέπη μου», καταθέτοντας την ίδια ώρα και το σχετικό έγγραφο από το booking.com για την κράτηση του δωματίου –και όχι για την πληρωμή του.

in.gr