ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Όταν η Βουλή …ανταγωνίζεται τις “μέλισσες”

Στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη για το ταξίδι του Πάνου Καμμένου στο Λονδίνο – Αυθεντικός διάλογος:

Αδωνις Γεωργιάδης: «Εμείς λέμε κάτι πάρα πολύ απλό. Λέει ο κ. υπουργός ότι πλήρωσε με δικά του λεφτά – αναφέρομαι στην απόδειξη από το Λονδίνο. Λέει ψέματα ο κ. υπουργός. Σας το λέμε ευθέως. Χρησιμοποίησε κρατικό χρήμα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Και δεν έχετε κανένα λόγο εσείς να τον καλύπτετε. Εσείς τα ξοδέψετε; Αυτός τα ξόδεψε», είπε αρχικά ο Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Είπε ο κ. υπουργός, κύριε Βίτσα, ότι πλήρωσε με δικά του λεφτά και ανέφερε επί λέξει, ότι “πλήρωσα με την πιστωτική μου κάρτα και τράβηξα τα χρήματα που μου έδωσε ο κ. Παπαχρήστος”. Αυτό είναι γραμμένο. Κύριε Κατσίκη, δεν το ξέρετε γιατί δεν ήσασταν εκεί. Λοιπόν, κύριε Βίτσα, τα λεφτά του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αφορούν και εσάς. Είπε «πήρα τα χρήματα που μου πλήρωσε ο κ. Παπαχρήστος, από την πιστωτική κάρτα». Η συντηρητική κατάσχεση του κ. Παπαχρήστου έγινε στις 21 Σεπτεμβρίου. Η πληρωμή του ξενοδοχείου έγινε στις 15 Σεπτεμβρίου. Άρα, αυταπόδεικτα, αυτό που είπε, κύριε Πρόεδρε, ο υπουργός, προ μιας ώρας στην Βουλή, είναι ψευδές, διότι η πληρωμή του ποσού έχει γίνει μια εβδομάδα πριν τη συντηρητική κατάσχεση στην οποία αναφέρθηκε και στην απόδειξη που έχει δημοσιευθεί, έχει αναγράψει τη διεύθυνση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Κύριε Πρόεδρε, αυτό δεν σας ενδιαφέρει;».

Δημήτρης Βίτσας: Είναι άποψή σας. Και εγώ και εσείς θέλουμε να έχουμε το δικαίωμα κανείς να μη μας παρακολουθεί και κανείς να μη μας ψάχνει με τα κινητά τηλέφωνα. Για να έχουμε και ιδιωτική ζωή.

 

Άδωνις Γεωργιάδης: Όμως σας ρώτησα κάτι συγκεκριμένο και δεν μου απαντήσατε. Εσείς για ιδιωτικά σας έξοδα έχετε απόδειξη;

 

 

Δημήτρης Βίτσας: Σας απάντησα.

 

 

Άδωνις Γεωργιάδης: Όχι. Εγώ σας θέτω το ερώτημα ότι είναι δημόσιο χρήμα. Άρα, δεν είναι ιδιωτική ζωή.

 

Κωνσταντίνος Δουζίνας (Πρόεδρος της Επιτροπής): Σας παρακαλώ πολύ.

 

 

Δημήτρης Βίτσας: Σας απάντησα. Είστε έγκριτος φιλόλογος, αλλά δεν είστε συγχρόνως και έγκριτος νομικός.

 

Άδωνις Γεωργιάδης: Εσείς έχετε να μου δώσετε απόδειξη δική σας με διεύθυνση το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας; Έχετε τέτοια απόδειξη ή δεν έχετε κύριε; Έχετε; Γιατί είναι δύσκολο να απαντήσετε;

 

Δημήτρης Βίτσας: Σας λέω, συγχαρητήρια. Εάν θέλετε να κάνετε τον αστυνομικό, ψάξτε το.

Μην εκνευρίζεστε, ψάξτε το.

 

Κωνσταντίνος Δουζίνας (Πρόεδρος της Επιτροπής): Πέστε στον κ. Γεωργιάδη, να πάτε για έναν καφέ ή ένα ουίσκι και να τα πείτε.

 

Άδωνις Γεωργιάδης: Εάν δεν έχετε, πάει να πει ότι δεν το κάνετε. Άρα, γιατί το έκανε ο κ. Καμμένος;

 

 

Δημήτρης Βίτσας: Ψάξτε το και μην εκνευρίζεστε. Ψάξτε το.

 

 

Τα συμπεράσματα δικά σας!

(enikos/ βίντεο από τον ΑΝΤ1)