Ο Ξενοφών παραιτείται από την ομοσπονδιακή Γερουσία

Καμπέρα.- Σαν βόμβα έπεσε την Παρασκευή στην αυστραλιανή πολιτική σκηνή η ανακοίνωση του ομογενή γερουσιαστή, Νικ Ξενοφών, ότι θα παραιτηθεί από την ομοσπονδιακή Γερουσία για να διεκδικήσει την πολιτειακή έδρα Hartley της Νότιας Αυστραλίας.

Συμπλήρωσε, όμως, ότι θα συνεχίσει να ασχολείται με τον ομοσπονδιακό πολιτικό φορέα με την επωνυμία «Ομάδα του Νικ Ξενοφών» (Nick Xenophon Team ή NXT) που ο ίδιος ίδρυσε. «Αποφάσισα ότι δεν μπορούν να λυθούν τα προβλήματα της Ν. Αυστραλίας από την Καμπέρα. Πολιτικά η Νότια Αυστραλία είναι χρεοκοπημένη. Τα ίδια και τα ίδια από τους Εργατικούς και τους Φιλελεύθερους χωρίς καμιά εναλλακτική λύση».

Ο ίδιος είπε ότι είχε κάνει τις ανακοινώσεις του νωρίτερα αλλά καθυστέρησε επειδή το Ανώτατο Δικαστήριο ασχολείται με το θέμα της διπλής υπηκοότητας και υπάρχει το ενδεχόμενο να αποφασίσει ότι ο ίδιος και άλλοι πολιτικοί δεν θα έπρεπε να είναι μέλη του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου.

«Η μάχη μου να κερδίσω μια έδρα στην πολιτειακή Βουλή της Ν. Αυστραλίας θα είναι η σκληρότερη της πολιτικής μου καριέρας, αλλά μου αρέσει η πρόκληση. Αγαπώ την Pολιτεία μας και τον λαό της» είπε ο γερουσιαστής Ξενοφών.

O ίδιος είπε ότι θα παραμείνει στην ομοσπονδιακή Γερουσία έως ότου αποφανθεί το Ανώτατο Δικαστήριο για την τύχη του. Aρχικά, o Νικ Ξενοφών ήταν ανεξάρτητος γερουσιαστής Νότιας Αυστραλίας. Παραιτήθηκε από τη θέση του για να διεκδικήσει, πάλι ως ανεξάρτητος, μια θέση στην ομοσπονδιακή Γερουσία. Τα κατάφερε και έχει αναδειχθεί σε έναν από τους ισχυρότερους πολιτικούς της Αυστραλίας, αφού η ψήφος του στη γερουσία είναι καθοριστική.

Ο κ. Ξενοφών, είναι ελληνοκυπριακής καταγωγής από την πλευρά του πατέρα του, ενώ από την πλευρά της μητέρας του έχει ρίζες στην Πελοπόννησο.

Έγινε γνωστός στη Νότια Αυστραλία, για τον αγώνα του εναντίον των τυχερών παιχνιδιών και, γενικότερα, κατά του τζόγου, που τον συνέχισε και σε παναυστραλιανό επίπεδο.

 

neoskosmos.com

Φωτογραφία, ο Νίκος Ξενοφών.