Στοχασμοί: Νανούρισμα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ

Συγγραφέας

Κοιμήσου αγγελούδι μου, είμαι εδώ, στο προσκέφαλό σου, άγρυπνος φρουρός των ονείρων σου και του πεπρωμένου σου.
Κοιμήσου μωρό μου και ονειρέψου τον κόσμο που θέλεις να ξυπνήσεις. Δίδαξέ με από την αγαθότητά σου, ώστε να σου δείξω πως να είναι αγαθοί οι σκοποί σου. Τάισέ με με αυτήν την αιώνια αγάπη στην οποία βρίσκεσαι ώστε να μπορέσω να σου διδάξω την αιώνια αγάπη για τους γύρω σου. Πότισέ με με την καλοσύνη με την οποία πάντα μου χαμογελάς, ώστε να μπορέσω να σου μάθω να βρίσκεις πάντα την καλοσύνη μέσα στις ψυχές που σε πλησιάζουν.
Κοιμήσου καρπέ του έρωτά μου και μείνε ήσυχος απόψε. Κράτα άσβεστο αυτό το διψασμένο σου βλέμμα, ώστε να μαθαίνεις πάντα και να εξερευνάς τη ζωή. Έχω πολύ λίγα να σου μάθω σε σχέση με αυτά που έχεις εσύ να μάθεις, γιατί τη ζωή τη δική σου ούτε στα πιο τολμηρά μου όνειρα δεν μπορώ να τη φανταστώ. Μπορώ να σου δείξω όμως πώς να μην εγκαταλείψεις ποτέ το μονοπάτι σου, ώστε να είσαι εσύ ο αρχιτέκτονας του μέλλοντός σου.
Κοιμήσου καρδιά μου και χαμογέλα. Από τώρα γνωρίζεις τι είναι αυτό που κάθε μέρα σε κάνει ευτυχισμένο και εύχομαι κάθε μέρα να το αναγνωρίζω και εγώ έτσι ώστε να γίνομαι αρωγός στη διαδρομή σου και όχι εμπόδιο. Έχεις τη δική σου ζωή να ζήσεις, τα δικά σου βήματα να κάνεις, τις δικές σου εμπειρίες να βιώσεις. Ας είναι αυτή η διαδρομή σου σύμφωνη με το που είναι ευτυχισμένα τα κύτταρά σου, ώστε να παίρνεις τις επιλογές σου με καθαρό βλέμμα.
Κοιμήσου αγαπούλα μου, χωρίς να έχεις να ανησυχείς για τίποτα. Αυτή τη γαλήνη σου θέλω να μάθω και την ηρεμία σου να διδαχτώ, ώστε να μπορέσω να ζω και εγώ τις στιγμές όπως εσύ και όχι να τις χάνω από τα σύννεφα της ανησυχίας για ένα παρελθόν που μας κυνηγάει και ένα μέλλον που μας τρομάζει. Είσαι ότι πιο κοντινό υπάρχει στην αληθινή, αυθεντική και πηγαία ζωή, και αυτό θα πρέπει να σου διαφυλάξω ζωντανό για το μέλλον σου σαν το πιο πολύτιμο θησαυρό που έχεις να κληρονομήσεις ποτέ.
Σε αγαπώ γιατί υπάρχεις και θέλω να γίνεις αυτό που θέλεις.