Με επιτυχία το 37ο Συνέδριο της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά

Τορόντο.- Το 37ο Συνέδριο της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά που έγινε στο Τορόντο ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο 14 Οκτωβρίου.

Την διοργάνωση είχε αναλάβει επιτροπή του Διοικητικού Συμβουλίου που απαρτιζόταν από την Γεωργία (Τζίνα) Χρέππα (Συντονίστρια), Θεόδωρο Τζαλαλή, Τάσσο Δημόπουλο και Γεώργιο Βλαχάκη.

Στο συνέδριο συμμετείχαν 21 σύνεδροι από 7 συλλόγους της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας. Οι σύλλογοι-μέλη της Ομοσπονδίας που συμμετείχαν ήταν οι εξής:

Messenian Brotherhood of Canada (Montreal, Quebec)

Association Trifylion Messinias (Toronto, Ontario)

Panmessinian Association Papaflesas-Ipapanti (Toronto, Ontario)

Messenian Benevolent Association “Aristomenis” (New York)

Neo Kyma Messinias (Chicago, Illinois)

Finikounda-Lahanada Society (Chicago, Illinois)

Navarino Messenian Society, Chapter #15, San Francisco, California

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου έγιναν οι εγγραφές των συνέδρων.

Πρόεδρος του Συνεδρίου εκλέχτηκε ο κ. Τάσσος Δημόπουλος (Τορόντο), Αντιπρόεδρος ο κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος (Σαν Φρανσίσκο), και Γραμματέας η κ. Μαργαρίτα Μπούρα (Μοντρεάλ).

Το 37ο Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο κ. Αλέξανδρος Ιωαννίδης, η κ. Αρετή Σκαφιδάκη, Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Ελληνικό Προξενείο του Τορόντο και ο κ. Αντώνης Αρτεμάκης Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο.

Ο κ. Ιωαννίδης και η κ. Σκαφιδάκη μας μίλησαν αναλυτικά και εμπεριστατωμένα για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει σε όλους τους τομείς η ελληνική πολιτεία για έξοδο από την οικονομική, και όχι μόνο, κρίση και για τον ρόλο της Διασποράς. Η ομιλία του κ. Αρτεμάκη είχε τίτλο: Ο θεσμικός ρόλος της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο (ΕΚΤ) στη διατήρηση του ελληνισμού” στην οποία τονίστηκε η προσφορά της ΕΚΤ στον ελληνισμό, η προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τις διαρκείς οικονομικές και όχι μόνο δυσκολίες, και η σημασία της ατομικής (και συλλογικής) προσφοράς των Ελλήνων στον αγώνα του ελληνισμού για την πολιτισμική του επιβίωση. Οι πολυάριθμες ερωτήσεις των συνέδρων ήταν αποτέλεσμα του μεγάλου ενδιαφέροντος που προκάλεσαν οι εισηγήσεις των ομιλητών.

Στις αναφορές των μελών του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα της Ομοσπονδίας για τα τελευταία δύο χρόνια. Τονίστηκε η αναγκαιότητα σύμπνοιας και συνεργασίας μεταξύ όλων των συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας και η ενεργή συμμετοχή των συλλόγων στις δραστηριότητες του Οργανισμού.

Το απόγευμα του Σαββάτου διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, του οποίου η θητεία είναι διετής. Εκλέχτηκαν οι:

Βασιλική (Μπέσυ) Καλύβα (Νέα Υόρκη) Πρόεδρος

Γεώργιος Βλαχάκης (Τορόντο) Α’ Αντιπρόεδρος

Βασίλης Π. Γιαννέτος (Σικάγο) Β’ Αντιπρόεδρος

Γεωργία (Τζίνα) Χρέππα (Τορόντο) Γενική Γραμματέας

Θεόδωρος Τζαλαλής (Τορόντο) Β’ Γραμματέας

Αθανάσιος Ζωντανός (Νέα Υόρκη) Ταμίας

Γεώργιος Καλύβας (Νέα Υόρκη) B’ Ταμίας

Χρήστος Κάργας (Νέα Υόρκη) Συντονιστής Ανατολικών Πολιτειών Αμερικής

Γεώργιος Κωνσταντόπουλος (Σαν Φρανσίσκο), Συντονιστής Δυτικών Πολιτειών Αμερικής

Τάσσος Δημόπουλος (Τορόντο) Συντονιστής Οντάριο

Μαργαρίτα Μπούρα (Μοντρεάλ) Συντονίστρια Κεμπέκ

Βασιλική Κουτσούκου-Γκρόσσο (Σικάγο) Συντονίστρια Νεολαίας

Δύο νέοι Μεσσήνιοι η Ρίτα Βαλασιάδη και ο Γιάννης Κύριος έκφρασαν την επιθυμία να συμβάλλουν στη λειτουργία της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά συμμετέχοντας ως εθελοντές στη Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας και στις Δημόσιες Σχέσεις αντίστοιχα.

Παραμένει κενή η θέση του Νομικού Συμβούλου μέχρι την κάλυψη της θέσης. Επίσης κενές παραμένουν οι θέσεις του Συντονιστή των Μεσοδυτικών Πολιτειών Αμερικής και του Συντονιστή Βρετανικής Κολομβίας Καναδά, που θα υποδειχθούν από τις περιφέρειές τους όπως προβλέπει το καταστατικό.

Το Συνέδριο αποφάσισε ομόφωνα να διοργανώσει το επόμενο συνέδριό του στο Σαν Φρανσίσκο το 2019. Σε περίπτωση μη αποδοχής της πρότασης από τον Σύλλογο του Σαν Φρανσίσκο και Περιχώρων Ναβαρίνο, Σύλλογος #15, ως ενναλλακτικός τόπος του 38ου Συνεδρίου ψηφίστηκε το Σικάγο.

Η νέα διοίκηση της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά ευχαριστεί όλους εκείνους που συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση του 37ου Συνεδρίου στο Τορόντο και ιδιαίτερα την Συντονίστρια της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Γεωργία Χρέππα. Επίσης ευχαριστεί και συγχαίρει το απερχόμενο ΔΣ για το έργο του, την άψογη συνεργασία των μελών του, την πίστη του στις δημοκρατικές αξίες και αρχές, και την πιστή εφαρμογή του καταστατικού.

Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά

Γεώργιος Κωνσταντόπουλος (Πρόεδρος Εφορευτικής Επιτροπής)

Μαργαρίτα Μπούρα (Γραμματέας Εφορευτικής Επιτροπής)

Μπέσυ Καλύβα (Πρόεδρος Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά))

Τζίνα Χρέππα (Γενική Γραμματέας)

Θεόδωρος Τζαλαλής (Β’ Γραμματέας)