Εκδρομή ομογενών μαθητών στο Ελληνικό Μουσείο

Μελβούρνη.-Ημερήσια εκδρομή στο Ελληνικό Μουσείο και τη Βουλή της Βικτώριας διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Mάλβερν, την Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, κατά τη δεύτερη εβδομάδα των σχολικών διακοπών.

Λεωφορείο παρέλαβε τους μαθητές από το σχολείο τους, με τη συνοδεία δασκάλων και γονέων–βοηθών και τους μετέφερε στο Ελληνικό Μουσείο, στο κέντρο της πόλης. Εκεί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τους δασκάλους του σχολείου στην έκθεση με εκθέματα της Συλλογής Μπενάκη, αλλά και σε άλλες εκθέσεις που φιλοξενούνται στο Μουσείο, και να εμπλακούν ταυτόχρονα σε βιωματικές δραστηριότητες σχετικές με αυτά που βλέπουν. Έτσι κατάφεραν να αποκτήσουν γνώσεις και πληροφορίες με δημιουργικό και διασκεδαστικό τρόπο.

Το δεύτερο μέρος της εκδρομής, μετά το γεύμα στην φιλόξενη αυλή του Μουσείου, ήταν η επίσκεψη στο κτίριο της Βουλής, όπου οι μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τον κ. Στηβ Δημόπουλο, βουλευτή του Εργατικού Κόμματος.

Ο κ. Δημόπουλος υποδέχτηκε με ενθουσιασμό τα παιδιά και τους έδωσε τη μοναδική ευκαιρία να καθίσουν στα έδρανα των βουλευτών και να αναπαραστήσουν μια συνεδρίαση, να μπουν στην βιβλιοθήκη και να μάθουν για την ιστορία του πανέμορφου κτιρίου.

Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το κτίριο της Βουλής και τις διαδικασίες που ακολουθούνται σε αυτήν, καθώς και για τον ρόλο και την καθημερινή ζωή των βουλευτών. Στο τέλος ο κ. Δημόπουλος οδήγησε τα παιδιά στην τραπεζαρία της Βουλής, όπου τους πρόσφερε χυμό και μπισκότα και τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη.

Υπενθυμίζεται ότι, πρόσφατα ο κ. Δημόπουλος είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στο σχολείο της Κοινότητας στο Μάλβερν, όπου είχε την ευκαιρία να γνωριστεί και να συνομιλήσει με τα παιδιά.

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί δήλωσαν κατενθουσιασμένοι από την εκδρομή και έχουν αρχίσει ήδη να οργανώνουν την επόμενη. Η όλη πρωτοβουλία αποτελεί απόδειξη ότι η συνεργασία σχολείου – οικογένειας αποφέρει πάντα ευεργετικά αποτελέσματα και για τις δύο πλευρές.

πηγή:neoskosmos.com