Αυστηρότερους ελέγχους σε όλες τις πτήσεις προς τις ΗΠΑ φέρνει η Ουάσιγκτον

Ουάσινγκτον.- Νέους ελέγχους ασφαλείας που θα επηρεάζουν τους επιβάτες όλων των πτήσεων προς τις Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζει η Ουάσιγκτον, όπως προκύπτει από δηλώσεις αξιωματούχων και προειδοποιήσεις αεροπορικών εταιρειών.

Το νέο πλαίσιο ασφαλείας δεν έχει ακόμα παρουσιαστεί, όμως οι νέοι έλεγχοι μπορεί να περιλαμβάνουν ενισχυμένη εξέταση των επιβατών, αυξημένους ελέγχους σε ηλεκτρονικές συσκευές και επιπλέον μέτρα φύλαξης, όπως δήλωσε στο Associated Press εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασφάλειας πτήσεων (TSA).

Το νέο καθεστώς αναμένεται να επηρεάσει σε καθημερινή βάση περίπου 2.100 πτήσεις και 325.000 ταξιδιώτες.

Οι έλεγχοι, που αποσκοπούν στην αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων, θα αφορούν τόσο αμερικανούς που επιστρέφουν στη χώρα τους όσο και ξένους πολίτες.

Ο αμερικανικός αερομεταφορέας United ειδοποίησε τους πελάτες της ότι το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας απαιτεί πλέον αυξημένα μέτρα ασφαλείας για όσους ταξιδεύουν αεροπορικά προς τις ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι συσκευές μεγαλύτερες από ένα «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο μπορεί να προκαλέσουν επιπλέον ελέγχους.

Η αεροπορική εταιρεία Emirates, που μεταφέρει τον μεγαλύτερο όγκο επιβατών παγκοσμίως, ειδοποίησε ότι οι νέες οδηγίες προβλέπουν συνεντεύξεις με ταξιδιώτες στα γραφεία τσεκ-ιν και στην πύλη πριν την επιβίβαση στο αεροσκάφος.