Και άλλο μέλος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης Αυστραλίας με ελληνική υπηκοότητα;

Μελβούρνη.- Πάνω που επιβεβαιώθηκε ότι ο υπ. Ενέργειας Josh Frydenberg είναι νόμιμα εκλεγμένος, φήμες που συνοδεύονται από πολλά ερωτηματικά για το αν ένα άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης έχει διπλή υπηκοότητα, άρχισαν να κυκλοφορούν εκ νέου.
Μάλιστα στη νέα αυτή υπόθεση η ιθαγένεια που δυνητικά μπορεί να καταστρέψει την πολιτική καριέρα του υφυπουργού Μετανάστευσης Alex Hawke είναι η ελληνική γιατί όπως έγινε γνωστό η μητέρα του υφυπουργού είναι ελληνικής καταγωγής και γεννημένη στην Ελλάδα.
Ο υφυπουργός εκλέγεται στην έδρα Mitchell που βρίσκεται να βορειοδυτικά προάστια του Σίδνεϊ και επιμένει ότι είναι Αυστραλός υπήκοος και μόνο.
Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, αν κάποιος έχει γεννηθεί στην Ελλάδα αποκτά αυτόματα την ελληνική ιθαγένεια ενώ το δικαίωμα σ’ αυτήν έχουν και τα παιδιά του αλλά αυτά θα πρέπει να εγγραφούν στο μητρώο του Δήμου ή της Κοινότητας που είναι εγγεγραμμένος και ο ελληνογεννημένος γονέας τους.
Η ελληνική ιθαγένεια του Alex Hawke έφερε και πάλι στο προσκήνιο τις αμφιβολίες που είχαν διατυπωθεί προ καιρού για το αν, δύο ακόμα ελληνικής καταγωγής μέλη της κυβέρνησης, ο υπ. Βιομηχανίας Αθανάσιος Συνοδινός και η βουλευτής του Συνασπισμού Τζούλια Μπανκς εκλέχθηκαν νόμιμα.
Όπως αναφερόταν σε δημοσίευμα της εφημερίδας Ηerald Sun, εφημερίδας του ομίλου ΜΜΕ του Μέρντοκ, που έχει αναλάβει εργολαβικά τον τελευταίο καιρό την αμφισβήτηση των πολιτικών που έχουν κάποιους δεσμούς με κάποια άλλη χώρα, οι δύο ομογενείς πολιτικοί μπορεί να είπαν ότι δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια αλλά δεν έδειξαν δημόσια τα έγγραφα που το αποδεικνύουν.

 

Πλήροφορίες: Neos kosmos