Σύσσωμη καταδίκη της επίθεσης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Αθήνα.- Από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σημειώνεται πως «καταδικάζουμε απερίφραστα την προβοκατόρικη επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ».

Η ανακοίνωση προσθέτει πως «ο πρωθυπουργός είχε άμεση επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, και έδωσε εντολή για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια ενέργεια που έχει ως στόχο να δυναμιτίσει το πολιτικό κλίμα της χώρας και να ενσπείρει τον φόβο.

Ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε παράλληλα ότι τα δημοκρατικά ανακλαστικά του λαού μας είναι ισχυρά και οι δημοκρατικές διαδικασίες απρόσβλητες από τέτοιου είδους ενέργειες.

Την καταδίκη εξέφρασε και ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως ενέργειες τέτοιου είδους στρέφονται ενάντια στη δημοκρατία και βρίσκουν όλους τους πολίτες απέναντι.

Από τη Νέα Δημοκρατία τονίζεται πως «η αποψινή επίθεση δεν είναι fake news, αλλά σφαίρες κατά της Δημοκρατίας».

«Τρεις μόλις μέρες αφότου η ΝΔ ανέδειξε το πρόβλημα της ανομίας, άγνωστοι με καλάσνικοφ πυροβόλησαν τους αστυνομικούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Τα υβριστικά και συκοφαντικά σόου του κ. Τσίπρα στην Βουλή δεν μπορούν να κρύψουν το μέγεθος του προβλήματος που ο ίδιος έχει προκαλέσει» καταλήγει.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, αναφέρει πως «είμαστε σοκαρισμένοι με αυτό που συνέβη. Είναι αδιανόητο να συμβαίνει αυτό καθ’ επανάληψη. Επιτέλους πρέπει να ληφθούν μέτρα. Αρκετά».

«Δεν επικοινώνησε ούτε ο πρωθυπουργός ούτε ο αρμόδιος υπουργός μαζί μας», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Συνεργάτες μου μεταβαίνουν στην ΓΑΔΑ για ενημέρωση. Δεν θα εγκαταλείψουμε τα γραφεία μας και δεν έχουμε δει κανένα σχέδιο από την πλευρά της κυβέρνησης, όπως μας υποσχέθηκαν στα επανειλημμένα διαβήματα μας για τις συχνές επιθέσεις που δεχόμαστε».

Το ΚΚΕ καταδικάζει το νέο χτύπημα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και αναφέρει σε σχετικό σχόλιο του πως «πρόκειται για ύποπτες ενέργειες που πρέπει να διερευνηθούν».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, χαρακτηρίζοντας επικίνδυνα ανίκανο τον κ. Τόσκα, ζητά την απομάκρυνσή του και την αντικατάστασή του από ένα υπεύθυνο πρόσωπο, γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ ανέχεται τρομοκρατικές εγκληματικές πράξεις.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αφού καταδικάζουν την επίθεση, τονίζουν πως πρόκειται για μία ύποπτη τρομοκρατική ενέργεια, η οποία θα πρέπει να διαλευκανθεί».

Η Ένωση Κεντρώων, καταδικάζοντας την επίθεση, αναφέρει πως «η κυβέρνηση εδώ και τώρα πρέπει να λάβει μέτρα, ώστε να μην θρηνήσουμε θύματα. Τα κόμματα πρέπει να φυλάσσονται, όπως και η ασφάλεια των πολιτών θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και να μην ερχόμαστε κατόπιν εορτής, να κάνουμε απλά διαπιστώσεις».

Εσπευσμένα επιστρέφει από την Κρήτη ο Τόσκας

«Δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές αστυνομικών και πολιτών», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, από την Κρήτη όπου βρισκόταν και επιστρέφει εσπευσμένα.

«Γίνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες για να εντοπιστούν τόσο οι δράστες όσο και όποιοι πιθανόν κρύβονται από πίσω», δήλωσε ο κ. Τόσκας.

in.gr