Τι έχασε και τι κέρδισε η ομογενής Νικόλ Μαλλιωτάκη στην Νέα Υόρκη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Αν και ηττήθηκε στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2017 από τον νυν δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάσιο η νεαρή πολιτειακή βουλευτής Νικόλ Μαλλιωτάκη κατάφερε να προλειάνει το έδαφος για υψηλότερο αξίωμα», γράφει η «Wall Street Journal».

Η ομογενής Νικόλ Μαλλιωτάκη το πρωί της Τετάρτης επικοινώνησε με τον νικητή των εκλογών Μπιλ Ντε Μπλάσιο, τον συνεχάρη και του υπενθύμισε τα καίρια θέματα που απασχολούν το Δήμο της Νέας Υόρκης.

«Θέλησα να του υπενθυμίσω πως οτιδήποτε κάνει και αποδίδει καρπούς στο Μανχάταν μπορεί να μην αποδίδει καρπούς στο Στάτεν Αϊλαντ και ότι οι κοινότητες δικαιούνται καλύτερα αποτελέσματα» δήλωσε στον αρθρογράφο η Νικόλ Μαλλιωτάκη και πρόσθεσε ότι «ο συνομιλητής της ήταν ευγενικός».

Παράλληλα, αναφέρει ότι η Νικόλ με την εκστρατεία της κατέστη μια από τις πιο αναγνωρισμένες προσωπικότητες και ότι προλείανε το έδαφος για υψηλότερο αξίωμα.

Ο πολιτειακός βουλευτής του Στάτεν Αϊλαντ Matthew Titone, οποίος πολιτεύεται με το Δημοκρατικό Κόμμα δήλωσε στην «Wall Street Journal» ότι «σε τοπικό επίπεδο η Νικόλ αναβάθμισε πάρα πολύ το προφίλ της».

«Εάν η Νικόλ αποφασίσει την έξοδό της από την πολιτειακή Βουλή έχει ήδη εξασφαλισμένο το εισιτήριό της για οποιαδήποτε βλέψη», επεσήμανε ο Δημοκρατικός πολιτειακός βουλευτής.

Ο αρθρογράφος αναλύει τα εκλογικά αποτελέσματα των δύο τελευταίων αναμετρήσεων των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών και αναφέρει ότι η Νικόλ σάρωσε τις ψήφους στην κομητεία του Στάτεν Αϊλαντ (κέρδισε 70% των ψήφων) και ότι τα αποτελέσματά της ήταν καλύτερα από του Τζο Λότα το 2013.

Ο Ντε Μπλάσιο το 2013 κέρδισε 73% των ψήφων και την Τρίτη 66% και τα μειωμένα ποσοστά πιστώνονται στην προεκλογική εκστρατεία της ομογενούς.

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη ανέφερε ότι μετά από οκτώ μήνες απουσίας θα επιστρέψει στο έδρανό της στο Αλμπανι και δήλωσε ότι η νέα σεζόν ξεκινάει τον Ιανουάριο και ότι είναι πανέτοιμη να ξεκινήσει και πάλι τον αγώνα της προσηλωμένη πάντα στα θέματα τα οποία βρέθηκαν στο επίκεντρο της προεκλογικής της εκστρατείας.

Αυτή τη φορά επιστρέφει στην πρωτεύουσα της Νέας Υόρκης όπου η πλειοψηφία ανήκει στους Δημοκρατικούς. Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι η αποστασιοποίησή της από τον πρόεδρο Τραμπ είχε αρνητικό αντίκτυπο στους Ρεπουμπλικανούς ψηφοφόρους.

ΦΩΤΟ ΡΗΡ: (Από δεξιά) Leonidas Raptakis, Nicol Malliotakis και Χρήστος Μαλασπίνας σε παλαιότερο στιγμιότυπο.

Μάλιστα, τονίζει ότι η Νικόλ αποτελεί μοντέλο για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να πολιτεύονται οι Ρεπουμπλικανοί.

 

πηγή:ekirikas.com