ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Το σύνδρομο της αντιπολίτευσης!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Ποιος είπε ότι η κυβέρνηση δεν πρωτοτυπεί και δεν αυτό-σατιρίζεται; Τόσο πολύ, μέχρι που «εξαφάνισε» ως «αχρείαστο» τον Λαζόπουλο από την τηλεόραση! Αρκεί να έχει κανείς το χρόνο και την διάθεση να την  παρακολουθεί καθώς καθημερινά εξασκείται στην τεχνική να αντιπολιτεύεται την …αντιπολίτευση!

Μανία κι αυτή να αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση! Γι αυτό δεν τους μένει καιρός να κυβερνήσουν! Νομίζουν ότι ακόμα είναι στην Κουμουνδούρου! Και από εκεί επιχειρούν να κυβερνήσουν ως αντιπολίτευση της αντιπολίτευσης! Με τα …γνωστά αποτελέσματα!

Αφού και όταν υπέγραφαν το δικό τους μνημόνιο, την αντιπολίτευση αντιπολιτεύονταν! Και όταν μείωναν κι αυτοί τις συντάξεις, πάλι την αντιπολίτευση αντιπολιτεύονταν! Και όταν έβαζαν τα capital controls, πάλι την αντιπολίτευση αντιπολιτεύονταν! Και τώρα, που δίνουν τα σπίτια μας στους τραπεζίτες και στους ξένους «οίκους», πάλι την αντιπολίτευση αντιπολιτεύονται!

Και επειδή «τρώγοντας έρχεται η όρεξη», μετά τη δικαιοσύνη, κατάργησαν και τις δημόσιες υπηρεσίες μαζί και τις αποφάσεις τους! Όταν τους ρώτησαν «τι γίνεται» με τις επενδύσεις και τις αρνητικές τοποθετήσεις ορισμένων υπηρεσιών, τους «καθησύχασαν» πως η Κυβέρνηση θα πάρει τις δικές της… αποφάσεις! Μετά την αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση τώρα αντιπολιτευόμαστε και τη συμπολίτευση! Τελικά δεν μπορούν να ξεφύγουν από το σύνδρομο της αντιπολίτευσης που τους οδηγεί σε σπαρταριστές αντιφάσεις!

Δείτε: Και τις δύο αποφάσεις (Κουφοντίνας – Ηριάννα) τις έλαβαν δικαστικοί. Στην πρώτη ο εκ Κερκύρας υπουργός απάντησε από βήματος της Βουλής στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης: «Δεν πήρε η κυβέρνηση την απόφαση για την άδεια. Να ζητάτε εξηγήσεις από την κυβέρνηση για ένα όργανο που εσείς νομοθετήσατε, αυτό ξεπερνάει τα όρια»… Αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση.

Στη δεύτερη περίπτωση, η ίδια κυβέρνηση και ο ίδιος υπουργός χαρακτήριζαν «δυσάρεστη έκπληξη» το δικαστικό «όχι» στην αποφυλάκιση της Ηριάννας. Και για μην αμφιβάλουν όσοι υποστήριζαν την άλλη άποψη, ο κ. Κοντονής έλεγε: «οι δικαστές είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη»…

«Λάθος» οι δικαστές για την Ηριάννα, «δεν σχολιάζουμε τις αποφάσεις τους» για τον Κουφοντίνα. Οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος. Αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση…

Ε, λοιπόν, εγώ σας λέω ότι η Κυβέρνηση έχει αρχίσει να εξασκείται στον μελλοντικό της ρόλο ως αντιπολίτευση!  Ναι, αυτό είναι! Και μετά κάποιοι λένε ότι οι ΣΥΡΙΖΑίοι δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους!  Πώς δεν μαθαίνουν; Με το παραπάνω! Επειδή απροετοίμαστοι έγιναν κυβέρνηση -και τα μούσκεψαν- είπαν τώρα να μην απογοητεύσουν για δεύτερη φορά τους πολίτες!  Έτσι, άρχισαν εντατικά  μαθήματα σε ρόλο …αντιπολίτευσης!

Θα είναι μια αντιπολίτευση “καλά εκπαιδευμένη”!..