Εθνική τραγωδία – 15 νεκροί από τις πλημμύρες-

Αθήνα.-ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας που έπληξε τις περιοχές της Μάνδρας, της Νέας Περάμου και της Μαγούλας. Δύο από αυτούς πνίγηκαν μέσα στα σπίτια τους στη Μάνδρα, στην προσπάθεια τους να γλιτώσουν από τον ορμητικό χείμαρρο, άλλοι εντοπίστηκαν νεκροί στο δρόμο, ενώ δύο σοροί βρέθηκαν στη θάλασσα, έχοντας παρασυρθεί από τα μανιασμένα νερά.

Επίσης, 13 άτομα έχουν μεταφερθεί τραυματισμένα στο νοσοκομείο.

Στον τόπο της τραγωδίας στη Μάνδρα και τις γύρω περιοχές μετέβησαν, με εντολή του πρωθυπουργού, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Βασίλης Καπέλιος.

17:00. Στις 16:38 έγινε γνωστό από τη πυροσβεστική ότι ανασύρθηκαν δυο ακόμη νεκροί, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών σε 13. Ενας νεκρός άνδρας εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από υπόγειο σπιτιού στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Ομήρου στην Μάνδρα και μια γυναίκα ανασύρθηκε από εσωτερικό χώρο επιχείρησης στη συμβολή των οδών Αγίας Αικατερίνης και Ρόκα, επίσης στη Μάνδρα.

Από τους 13 νεκρούς οι εννιά είναι άνδρες και οι τέσσερις γυναίκες.

Στις 16:21 έγινε γνωστό ότι ένας ακόμη άνδρας μεταφέρθηκε νεκρός στο Θριάσιο και στις 15:40 σύμφωνα με το ΕΚΕΠΥ  μια ακόμη γυναίκα.

12.50 Σε έναν πραγματικό εφιάλτη εξελίσσεται ο απολογισμός σε ανθρώπινες ζωές από την φονική κακοκαιρία που έπληξε την δυτική Αττική και συγκεκριμένα σε Μάνδρα, Μαγούλα και Νεα Πέραμο.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκο Πρακτορείο Ειδήσεων, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για εννέα νεκρούς μέχρι στιγμής, ενω υπάρχουν και τρία αγνοοούμενα άτομα που ερευνάται αν έχουν πέσει θύματα της κακοκαιρίας ή έχουν καταφύγει κάπου. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr οι διασώστες έχουν ενημερωθεί για δυο αγνοούμενους σε δύσκολο σημείο και εκτιμάται ότι είναι ήδη νεκροί.

Πριν από λίγο επιβεβαιώθηκε επίσημα ότι ο 5ος νεκρός είναι μια γυναίκα σε εξωτερικό χώρο στην οδό Αίαντος στην Μάνδρα. Η γυναίκα ηλικίας 90 ετών βρέθηκε πάνω σε κάγκελα την ώρα που προσπαθούσε να ξεφύγει από τα ορμητικά νερά.

Ο τέταρτος νεκρός είναι άνδρας ηλικίας περίπου 50 ετών ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε προαύλιο επιχείρησης στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών Θηβών στην Μάνδρα.

Άλλος ένας άνδρας ηλικίας περίπου 65 ετών, βρέθηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του στην οδό Λεωνίδα Στάμου.

Επίσης, νεκρή είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα 82 ετών που πνίγηκε μέσα στο σπίτι της στην οδό Κοροπούλη στη Μάνδρα και άλλος ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων. Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο άνδρα 88 ετών το σπίτι του οποίου πλημμύρισε. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δυστυχώς δεν κατάφερε να βγεί έγκαιρα από το σπίτι όπως τα άλλα μέλη της οικογένειάς του και έχασε την ζωή του.

Και η 82χρονη γυναίκα που έχασε την ζωή της εγκλωβίστηκε στο σπίτι. Ο όγκος του νερού ήταν τεράστιος. Τα φερτά υλικά φαίνεται έφραξαν την έξοδο και δυστυχώς η γυναίκα έχασε τη ζωή της.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

12:00 Σε τραγωδία εξελίσσεται η κακοκαιρία που έπληξε τα ξημερώματα τη Δυτική Αττική, καθώς πληροφορίες κάνουν λόγο και για τέταρτο νεκρό στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής από την καταρρακτώδη βροχή, συμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 11:35 Ο τρίτος νεκρός από την κακοκαιρία στη Μάνδρα , σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου.

Υπενθυμίζεται ότι από τις σφοδρές πλημμύρες επίσης πνίγηκαν μέσα στα σπίτια τους ένας άνδρας και μια γυναίκα – Ο άνδρας εγκλωβίστηκε στο σπίτι του στην οδό Αγαμέμνονος και δυστυχώς βρέθηκε νεκρός – Η ηλικιωμένη γυναίκα εγκλωβίστηκε επίσης μέσα στο σπίτι της στην οδό Κοροπούλη στη Μάνδρα Αττικής και ανασύρθηκε νεκρή – Τεράστιες καταστροφές σε Νέα Πέραμο και Μάνδρα, φόβοι για περισσότερα θύματα – Κλειστή η παλιά και η νέα εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας – Τεράστιο μποτιλιάρισμα στην Εθνική από το Παλατάκι προς Κόρινθο και στη Λεωφόρο Σχιστού – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλες οι περιοχές σε Μαγούλα, Μάνδρα και Νεα Πέραμο .

Ενημερώνεται ο πρωθυπουργός, στην περιοχή μεταβαίνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

11:35 Σύμφωνα με πληροφορίες, μία άτυχη γυναίκα, ηλικίας 75 με 80 ετών, έχασε τη ζωή της στην περιοχή της Μάνδρας, ενώ νεκρός ανασύρθηκε και ένας ηλικιωμένος άνδρας 89 ετών, ο οποίος εγκλωβίστηκε στο υπόγειο διαμέρισμά του στην οδό Αγαμέμνονος. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του κατάφεραν να βγουν από το σπίτι.

Μάλιστα, η αστυνομία αναφέρει ότι στην ίδια περιοχή υπάρχουν και άλλα εγκλωβισμένα άτομα στην ίδια γειτονιά. Νεότερες πληροφορίες, στις 10:40, ανέφεραν ότι δύο γυναίκες έχουν μεταφερθεί με υποθερμία στο νοσοκομείο και ότι υπάρχει και ένας τραυματίας.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, όπου εγκλωβίστηκε από τα νερά που έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος. Πριν από λίγο έφτασαν τα συνεργεία στο σημείο, όπου ανέσυραν νεκρή τη γυναίκα.

Τόσο η περιοχή της Μάνδρας όσο και της Νέας Περάμου τέθηκαν πριν λίγο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. 

Σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει, οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί στα αυτοκίνητά τους. Μέχρι πριν λίγο η Πυροσβεστική επιβεβαίωνε ότι υπήρχαν εγκλωβισμένοι, ωστόσο υποστήριζε ότι καμία ζωή δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

 11:20 Και δεύτερος νεκρός στην Μάνδρα Αττικής! Ενας άνδρας εγκλωβίστηκε στο σπίτι του στην οδό Αγαμέμνονος και δυστυχώς βρέθηκε νεκρός. Νωρίτερα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, μία γυναίκα η οποία ήταν εγκλωβισμένη στο σπίτι της στην Μάνδρα Αττικής, είχε, επίσης, χάσει τη ζωή της πάλι μέσα στο σπίτι της, επί της οδού Κοροπούλη και Πλάτωνος στην Μάνδρα Αττικής.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ 10:14

Με υποθερμία δύο γυναίκες στο νοσοκομείο

Με συμπτώματα υποθερμίας μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο δύο γυναίκες, κάτοικοι Μάνδρας, οι οποίες εντοπίστηκαν στην οδό Κοροπούλη, στο ίδιο σημείο όπου έχασε τη ζωή της μία γυναίκα, εγκλωβισμένη στο σπίτι της.

340 κλήσεις για παροχή βοήθειας

Περισσότερες από 340 κλήσεις για παροχή βοήθειας και απαντλήσεις υδάτων, έχει δεχθεί έως τώρα η Πυροσβεστική. Παράλληλα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα επιχειρούν συνολικά στις συγκεκριμένες περιοχές 125 πυροσβέστες με 40 οχήματα. Νωρίτερα απεγκλωβίστηκαν επιβάτες λεωφορείου που είχε ακινητοποιηθεί, λόγω της συσσώρευσης υδάτων, στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της Μάνδρας.