Επίσκεψη της νέας πρέσβη της Αυστραλίας στην Αθήνα στην ελληνική Κοινότητα

Μελβούρνη.- Συνάντηση με την νέα πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα, κ. Kate Logan, είχαν την Τρίτη 28/11/2017 στο Ελληνικό Κέντρο ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης και Κώστας Μάρκος.

Από αριστερά, η νέα πρέσβης της Αυστραλίας στην Αθήνα, Kate Logan, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλη Παπαστεργιάδη, και την εκπρόσωπο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας στην Αυστραλία κ. Κατερίνα Παντοπώλη

Οι κ. Παπαστεργιάδης και Μάρκος έθεσαν υπόψη της κ. Logan διάφορα θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Αυστραλίας και Ελλάδας. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η συμφωνία για την αποφυγή της διπλής φορολόγησης, η εφαρμογή της τουριστικής-εργασιακής βίζας, η ανάπτυξη επενδυτικού ενδιαφέροντος ανάμεσα στις δύο χώρες καθώς και η διοργάνωση συνάντησης στην πρεσβεία της Αυστραλίας στην Αθήνα με Έλληνες επιχειρηματίες που επιθυμούν να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στην Αυστραλία.

Η κ. Logan εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για την ανάληψη των καθηκόντων της καθώς και για την επίσκεψή της στο Πολιτιστικό Κέντρο, όπου είχε την ευκαιρία να θαυμάσει το αντίγραφο των μαρμάρων του Παρθενώνα που κοσμεί από την περασμένη Κυριακή την πρόσοψη του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου.

Ο κ. Παπαστεργιάδης, από την πλευρά του, συνεχάρη την κ. Logan για το διορισμό της στη θέση της πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα και τη διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί με αμείωτο ενδιαφέρον η στενή συνεργασία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης με τους διπλωματικούς φορείς της Αυστραλίας στην Ελλάδα.

Η επόμενη συνάντηση προγραμματίστηκε να γίνει στην Αθήνα το 2018.