Έκτακτη συνέντευξη Τύπου της ΝΔ, κατηγορεί τον Π. Καμμένο για παραβίαση του νόμου περί μεσαζόντων

Αθήνα.– (13:46) Σε νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση της πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία προχώρησαν οι τομεάρχες Εσωτερικών της ΝΔ Μάκης Βορίδης και Δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου. Ο κ. Βορίδης, υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος παραπλάνησαν την επιτροπή αποκρύπτοντας το γεγονός ότι o κ. Παπαδόπουλος ήταν μεσάζων και όχι πληρεξούσιος.

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι ο υπουργός Άμυνας είπε ψέματα στο ελληνικό κοινοβούλιο και μίλησε για εργώδη προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκαλυφθεί ο ρόλος του Παπαδόπουλου. «Φτάσαμε χθες το απόγευμα για να μας πει ο κ.Καμμένος ότι Παπαδόπουλος έπαιρνε αμοιβές».

Έχει αποδειχθεί, πρόσθεσε, ότι «ο κ.Παπαδόπουλος έπαιρνε αμοιβές και καθόλου πληρεξούσιος δεν είναι. Ήταν μεσάζοντας και ο νόμος έχει παραβιαστεί. Ο κ. Καμμένος έχει παραβεί τα καθήκοντά του. Για ποιον λόγο; Γιατί ενώ υπάρχει νόμος τον παραβίασε. Ποιον ήθελε να ωφελήσει και ποιον να βλάψει. Γιατί λέει ψέματα στην επιτροπή εξοπλισμών».

Πρόσθεσε πως μία σοβαρή κοινοβουλευτική σύνθεση θα ήθελε να ερευνήσει το θέμα. «Είναι η Βουλή της συγκάλυψης που θέλει να καλύψει τις παρανομίες Καμμένου. Είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει και άλλη σύνθεση του κοινοβουλίου που θα ασχοληθεί με τον κ.Καμμένο. Αυτή η υπόθεση τώρα ξεκινά».

Τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ.Καμμένος στη Βουλή είναι μη γνήσια, πρόσθεσε ο κ. Βορίδης. «Τα υπόλοιπα είναι δουλειά της ανάκρισης», είπε.

Παναγιωτόπουλος: Να προχωρήσουν οι σχετικές ανακριτικές διαδικασίες

Από την πλευρά του ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι πρέπει να προχωρήσουν οι σχετικές ανακριτικές διαδικασίες για να δούμε τι άλλο κρύβεται πίσω από την υπόθεση.

Τόνισε μάλιστα ότι η φημολογούμενη ακύρωση της συμφωνίας στηρίζεται σε ένα ψήφισμα της Ε.Ε για εμπάργκο πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία. «Βάσει αυτού του ψηφίσματος θα δημιουργηθεί η δικαιολογητική βάση για ακύρωση της συμφωνίας. Προσπαθούν να απεμπλακούν από την υπόθεση. Δεν εξαλείφονται οι ποινικές ευθύνες ακόμη και αν δεν προχωρήσει η συμφωνία», σημείωσε.

πηγή: in.gr

ΝΩΡΙΤΕΡΑ 13:38

Για παραβίαση του Νόμου περί Μεσαζόντων κατηγόρησε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο η Νέα Δημοκρατία, δια του βουλευτή της κ. Βορρίδη, αναφορικά με την εμπλοκή του κ. Παπαδόπουλου στην πώληση παλαιού πολεμικού υλικού στη Σ. Αραβία. Περισσότερες λεπτομέριες σε λίγο.

ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Στο μεταξύ, στη διάθεση των πολιτικών αρχηγών θα είναι σήμερα τα απόρρητα έγγραφα διαβάθμισης του Υπουργείου Εξωτερικών στα οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ που έγινε στη Βουλή στις 27 Νοεμβρίου. Για τη δυνατότητα των αρχηγών των κοινοβουλευτικών ομάδων να έχουν πρόσβαση στα έγγραφα, ενημερώνει τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, με σχετική επιστολή του.

πηγή: .amna.gr