Έγγραφα Καμμένου: Τι δείχνει η σύγκριση για τη γνησιότητά τους

Αθήνα.-Νέα ερωτήματα, που αφορούν αυτή την φορά τη γνησιότητα των εγγράφων για τον μεσάζοντα που κατατέθηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο, θέτει η ΝΔ που συνέκρινε τα έγραφα αυτά με τα αντίστοιχα που αφορούν μια διακρατική συμφωνία μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Σερβίας.

Όπως σημειώνουν «Τα Νέα», η σύγκριση αναδεικνύει ελλείψεις, κενά και λάθη που θέτουν εν αμφιβόλω τη γνησιότητα των εξουσιοδοτήσεων του Βασίλη Παπαδόπουλου.

Την ίδια ώρα τα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση συνολικά πληθαίνουν και από την επιλογή που έκανε η κυβέρνηση να μην παρουσιάσει τελικά, παρά τη δημόσια δέσμευση του Πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, όλα τα έγγραφα μεταξύ της πρεσβείας μας στο Ριάντ και του υπουργείου Εξωτερικών, κάτι που κατήγγειλε αργά χθες το απόγευμα ο Ανδρέας Λοβέρδος εξερχόμενος του υπουργείου Εξωτερικών όπου είχε μεταβεί έπειτα από εξουσιοδότηση της Φώφης Γεννηματά.

Η ΝΔ επιμένει στον αρχικό της ισχυρισμό ότι ο Βασίλης Παπαδόπουλος δεν ήταν ο επίσημος πληρεξούσιος του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας και κλιμακώνει την κριτική της επί των χειρισμών Καμμένου που ακολούθησαν των πρώτων αποκαλύψεων για την υπόθεση αυτή.

Από τη σύγκριση που έκαναν δημόσια χθες σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο Μάκης Βορίδης και Νίκος Παναγιωτόπουλος, μεταξύ δύο εγγράφων (εκείνου που προσκόμισε ο Καμμένος στη Βουλή και εκείνο μιας ανάλογης συμφωνίας Σαουδικής Αραβίας – Σερβίας) προκύπτουν αναμφισβήτητα πολλές διαφορές που αφορούν:

1. Τα ονόματα των αράβων αξιωματούχων που υπογράφουν το πιστοποιητικό τελικού χρήστη
2. Την έλλειψη επίσημων σφραγίδων του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στο ελληνικό έγγραφο ενώ σε εκείνο της συμφωνίας με τη Σερβία υπάρχει η σχετική επίσημη σφραγίδα
3. Τους περίεργους (και μη συνήθεις) όρους που χρησιμοποιούνται
4. Την αγγλική γλώσσα που χρησιμοποιείται
5. Την απουσία αναφοράς της υποχρεωτικής αξίας τού υπό πώληση υλικού.

Ενα ακόμη κρίσιμο ερώτημα που έθεσαν τα γαλάζια στελέχη αφορά τον χρόνο προσκόμισης των εγγράφων από τον Παπαδόπουλο. Τα έγγραφα αυτά προσκομίστηκαν τον Δεκέμβριο του 2016 σε χρόνο που δεν είχε καν γνωστοποιηθεί ότι οι βόμβες ΜΚ82 και ΜΚ83 στις οποίες αναφέρονται τίθενται προς πώληση.

«Πώς γνώριζε ο κ. Παπαδόπουλος ότι ο υπουργός Αμυνας σκόπευε να πουλήσει τις εν λόγω βόμβες;», ήταν ένα από τα βασικά ερωτήματα των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντίστοιχα ερωτήματα προκύπτουν και από την εξουσιοδότηση που προσκομίστηκε για την επίμαχη αγορά των 300.000 βλημάτων.

in.gr