Εντυπωσιακή γιορτή για τα 33 χρόνια αδελφοποίησης Μελβούρνης-Θεσσαλονίκης

Μελβούρνη.- Περισσότερα από 30.000 άτομα συγκεντρώθηκαν την περασμένη Κυριακή στη Federation Square της Μελβούρνης στο Fεστιβάλ Αδελφές-Πόλεις, υπό τη διοργάνωση της Ένωσης Θεσσαλονικέων «Ο Λευκός Πύργος».

Τιμώντας τα 33 χρόνια της αδελφοποίησης Μελβούρνης-Θεσσαλονίκης, η γιορτή ξεκίνησε με την πομπή των μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων από το Δημαρχείο με βροχή.

Οι καιρικές συνθήκες όμως δεν απέτρεψαν την ενεργό συμμετοχή του κοινού, από την παροικία και όχι μόνο. Χαρακτηριστικό είναι ότι με την άφιξη της πομπής στην πλατεία, ο χορός συνεχίστηκε για μισή ώρα προτού οι ομάδες ανεβούν στη σκηνή.

Όπως μας εξηγεί ο πρόεδρος της Ένωσης Θεσσαλονικέων, κ. Παύλος Μαυρουδής, ήταν μια εξαιρετικά όμορφη εικόνα βλέποντας άτομα κάθε εθνικότητας να μπαίνουν στο χορό, με ορισμένους, μάλιστα, να επιχειρούν να μάθουν τα βήματα για πρώτη φορά.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, κυμάτιζαν σε στύλους τέσσερις ελληνικές και τέσσερις αυστραλέζικες σημαίες, ενώ εκτός από τον ασταμάτητο χορό και τη ζωντανή μουσική οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακά ελληνικά εδέσματα.

Μεταξύ των επίσημων καλεσμένων, το παρών έδωσαν ο αρχηγός της αντιπολίτευσης της Βικτώριας, κ. Matthew Guy, η ομογενής πολιτειακή υπουργός κ. Τζένη Μικάκου και ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι τόσο η κ. Μικάκου όσο και ο κ. Guy αναφέρθηκαν στα σχέδια που συζητούνται εδώ και καιρό για να τοποθετηθεί κάποιο χαρακτηριστικό έμβλημα σε μέρος της Θεσσαλονίκης που φέρει την ονομασία πλατεία Μελβούρνης.

Στο πλευρό της Ένωσης Θεσσαλονικέων βρέθηκε επίσης η Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης και Βικτώριας με την εκπροσώπηση του αντιπροέδρου Ανδρέα Μπαλλή.

Εν τω μεταξύ, ξεχωριστή στιγμή της διοργάνωσης ήταν η ανακοίνωση δωρεάς $4,000 από την Ένωση Θεσσαλονικέων στο Alphington Grammar, το σύνολο των εσόδων που συγκεντρώθηκαν κατά τον ετήσιο χορό της Ένωσης το Σάββατο που προηγήθηκε. Εκπροσωπώντας τη διοίκηση του Alphington Grammar, ο Δρ. Μαρίνης Πιρπιρής παρέλαβε την επιταγή, εκφράζοντας ευχαριστίες στην Ένωση Θεσσαλονικέων για τη στήριξή τους.

Η διασκέδαση, όπως ήταν αναμενόμενο, κράτησε μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων τόσο στο κοινό όσο και επί της σκηνής.

Κάνοντας έναν απολογισμό της ημέρας, ο κ. Μαυρουδής μιλά με ενθουσιασμό για τη δυναμική παρουσία του κοινού, την ενέργεια και το κέφι που καθόρισαν και φέτος όπως κάθε χρονιά την επιτυχία αυτής της ξεχωριστής γιορτής για τη σχέση αδελφοποίησης Μελβούρνης-Θεσσαλονίκης.

πηγή:neoskosmos.com/

ΦΩτογραφία: Στιγμιότυπο από το φεστιβάλ Αδελφές-Πόλεις, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Federation Square γιορτάζοντας τη σχέση αδελφοποίησης Μελβούρνης-Θεσσαλονίκης. Φωτο: Κώστας Ντεβές