«Ντου» αναρχικών σε εκδήλωση με ομιλητή τον Δραγασάκη -Πέταξαν φυλλάδια

Αθήνα.-Ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλε στην αίθουσα του παλαιού δημαρχείου Υμηττού, και διέκοψε την ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Περίπου είκοσι άτομα μπήκαν μέσα στην αίθουσα την στιγμή που στο βήμα βρισκόταν ο κ. Δραγασάκης και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρ των δικαιωμάτων των κρατουμένων, ενώ ανήρτησαν ένα πανό στο οποίο αναγραφόταν το σύνθημα «Νίκη στον αγώνα των κρατουμένων, δύναμη και αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας Π. Ρούπα – Ν. Μαζιώτη μέλη του Ε.Α.»

Οι αντιεξουσιαστες διάβασαν ένα κείμενο υποστήριξης των Ρούπα και Μαζιώτη, ενώ ορισμένοι από τους κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν την ομιλία του κ. Δραγασάκη αντέδρασαν έντονα.

Ωστόσος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης ζήτησε να μην απομακρυνθούν οι αντιεξουσιαστές αλλά να ολοκληρώσουν την παρέμβαση τους. Οι αντιεξουσιαστές έριξαν τρικάκια στα οποία αναγραφόταν «Νίκη στον αγώνα των κρατουμένων», «Ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης», και «αγώνας μέχρι το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής».

Ο κ. Δραγασάκης αμέσως μετά την αποχωρηση των αντιεξουσιαστών ευχαρίστησε τους συγκεντρωμένους κατοίκους για την ψυχραιμία τους, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δικά μας παιδιά είναι και αυτά».

«Να σας συγχαρώ για την ψυχραιμία σας. Αν μας έλεγαν ότι θελουμε να έρθουμε στην εκδήλωση σας να διατυπώσουμε τα αιτήματα μας είμαι βέβαιος ότι εμείς θα τους δεχόμαστε να συζητήσουμε. Πολύ περισσότερο που αναφέρονται σε ένα νομοσχέδιο το οποίο ήταν και είναι αντικειμενο δημόσιας διαβούλευσης. Και το μόνο που ήθελα να πω σε αυτά τα παιδιά είναι ότι βεβαίως πρέπει να αναγνωρίσουν ότι τούτη εδώ η κυβέρνηση έχει κάνει ήδη πολλά για τον τομέα του σωφρονιστικού συστήματος. Ο,τι θετικό βήμα γίνεται πρέπει να στηρίζεται. Ελπίζω να έμεινε κάποια από αυτα τα παιδιά εδώ μεσα και να ακούσει. Δεν πειράζει, δικά μας παιδιά είναι και αυτά. Και εμείς τα κάναμε αυτά κάποτε. Κάποιοι».

Πηγή:  iefimerida.gr