Τσίπρας: Να σχεδιάσουμε την επόμενη ημέρα, όχι στα λάθη του παρελθόντος

Αθήνα.- Στην ανάγκη «να σχεδιάσουμε σωστά την επόμενη ημέρα» και να μην αφήσουμε τα πράγματα στον αυτόματο πιλότο, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της ομιλίας του στο 8o Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Δυτική Αττική.

Δεν πρέπει να επιστρέψουμε στις παθογένειες του παρελθόντος, τόνισε, χωρίς να παραλείψει στο σημείο αυτό να επιτεθεί στη ΝΔ, αλλά και στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που εμφανίστηκε στο συνέδριό της ΝΔ.

Ειδικά για τη Δ.Αττική ανέλυσε τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των άμεσων συνεπειών της καταστροφής από τις πλημμύρες, αλλά και το νέο μοντέλο ανάπτυξης που προωθείται με ειδική αναφορά στο εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο και στις έρευνες για βωξίτη.

Ειδικη αναφορά έκανε και στην Παιδεία ανακοινώνοντας ότι αύριο, Δευτέρα, τίθεται σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής, αλλά και στον Πολιτισμο.

Οι πολίτες της Δ.Αττικής να μην αισθάνονται κάτοικοι της «πίσω αυλής» της Αθήνας

Υπό το παρατεταμένο χειροκρότημα των πολιτών που γέμισαν το κλειστό γήπεδο της Ελευσίνας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του διατυπώνοντας τη μεγάλη χαρά του, που βρίσκεται ανάμεσα στους πολίτες της Δυτικής Αττικής. Που βρίσκεται στην Ελευσίνα των μεγάλων εργατικών και κοινωνικών αγώνων, την Ελευσίνα με τη μακρά παράδοση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους κομμουνιστές δημάρχους (Λεβέντης, Αμπατζόγλου).

«Έχουμε το χρέος να είμαστε εδώ με τους κατοίκους της Μάνδρας και της Ελευσίνας», τόνισε στη συνέχεια. Για να μην αισθάνονται κάτοικοι της «πίσω αυλής» της πρωτεύουσας πολίτες β’ κατηγορίας.

Επίθεση σε ΝΔ και Σαμαρά

«Είναι θράσος να καταγγέλουν εμάς που δίνουμε τιτάνιο αγώνα για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, αυτοί που την οδήγησαν στην κρίση» είπε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος δε ειδικά στον κ. Σαμαρά που «μετά από 2,5 χρόνια που είναι άφαντος σήμερα μίλησε» είπε ότι τον άκουσε να «μας κουνά το δάχτυλο, χωρίς να αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί για τίποτα από όσα έκανε» όσο κυβερνούσε, όπως -όπως είπε- για την εκτόξευση της ανεργίας, την καταβαράθρωση της οικονομίας, την ασυλία στη Χρυσή Αυγή, την καταστολή ως καθημερινό φαινόμενο σε όλην την χώρα.

«Αναρωτιέμαι όμως αφού τα έκανε όλα τόσο καλά γιατί δεν κατάφερε να πετύχει εκεί που πετυχαίνουμε εμείς σήμερα; Και γιατί ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ θέλει να αλλάξει το κόμμα και να εισέλθουν νέα στελέχη; Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

in.gr