Τίλερσον: Πίεση στην Πιονγιάνγκ μέχρι να εγκαταλείψει το πυρηνικό πρόγραμμα

Ουάσινγκτον.- Οι ΗΠΑ θα εξακολουθήσουν να πιέζουν τη Βόρεια Κορέα μέχρι να επιτευχθεί η από-πυρηνικοποίηση της, προειδοποίησε εκ νέου, σήμερα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον με άρθρο του στους New York Times.

«Το [βορειοκορεατικό] καθεστώς οφείλει να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», τονίζει ο Τίλερσον, μία μόλις ημέρα με την επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, κατά την τηλεφωνική συνομιλία των δύο ανδρών «υπογραμμίστηκε η ανάγκη για μετάβαση από «την γλώσσα των κυρώσεων» σε μια διαπραγματευτική διαδικασία, μόλις αυτό καταστεί δυνατόν».

Εστιάζοντας στον κινεζικό παράγοντα που προχώρησε μεν σε απαγορεύσεις εισαγωγών και κυρώσεων αλλά «μπορεί και πρέπει να κάνει περισσότερα», Τίλερσον εκφράζει την ελπίδα ότι η διεθνής απομόνωση θα υποχρεώσει την Πιονγιάνγκ να διαπραγματευτεί την εγκατάλειψη του πυρηνικού και του βαλλιστικού του προγράμματος.

Την Τρίτη, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών επέβαλε κυρώσεις σε δύο Βορειοκορεάτες που εμπλέκονται στο βαλλιστικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

Πηγή: skai.gr