Πανάκριβη υπόθεση η αγορά κατοικίας στην Μελβούρνη

Μελβούρνη.- Πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια πρέπει να πληρώσουν σήμερα κατά μέσο όρο όσοι θέλουν να αγοράσουν ένα σπίτι στην πόλη αυτή της Αυστραλίας (PHP: στην οποία ζούν και χιλιάδες Έλληνες ομογενείς! Ένα χρήσιμο στοιχείο θα ήταν, μάλιστα, να μάθουμε πόσοι ομογενείος διαθέτουν δικό τους σπίτι.)

Η Μελβούρνη δεν είναι μόνο η καλύτερη πόλη του κόσμου -σύμφωνα με τις στατιστικές πάντα- να ζει ένας άνθρωπος, αλλά και μια από τις ακριβότερες πόλεις του κόσμου για να αγοράσει κάποιος ένα σπιτάκι για να ζήσει.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο οργανισμός κτηματομεσιτικών ερευνών SQM, οι τιμές πώλησης των σπιτιών στη Μελβούρνη ξεπέρασαν κατά μέσο όρο το ένα εκατομμύριο δολάρια, φτάνοντας το $1.000.300!

Αυτό σημαίνει ότι τον χρόνο που μας πέρασε, οι τιμές των σπιτιών αυξήθηκαν κατά 27,8% ξεπερνώντας το εκατομμύριο.

Παρά το γεγονός ότι πριν τα Χριστούγεννα οι αγοροπωλησίες ακινήτων σημειώνουν κάποια σχετική πτώση, τον περασμένο Δεκέμβριο πουλήθηκαν συνολικά 28.895 σπίτια.

Παράλληλα, κατά 15% αυξήθηκαν πέρυσι και οι τιμές των διαμερισμάτων που σημαίνει ότι η αύξηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα η μέση τιμή των διαμερισμάτων να ανέλθει στις $528.100.

Να σημειώσουμε εδώ ότι, ο οργανισμός SQM εκτιμά ότι τo 2018 η αύξηση των τιμών των ακινήτων θα συνεχισθεί και θα κυμανθεί μεταξύ 7% έως 12%.

πηγή: neoskosmos.com