Αφάνταστος ο πατριωτισμός των Ελλήνων της Αμερικής

ΤΗΣ ΕΤΥΧΙΑΣ ΛΟΪΖΙΔΗ *

Ο Έλλην ανέκαθεν παρεδέχετο ότι θα εξασφαλισθεί η διαιώνιση των φυλετικών μας ιδανικών μέσω της Κοινότητας.
Κατά κοινή ομολογία του φυλετικού μας οργανισμού το ισχυρότερο κύτταρο είναι η Ελληνική Κοινότητα. Εξαίρεση αυτού του κανόνα δεν κάνουν οι απόδημοι Έλληνες.
Χρειάζεται μόνο η πρωτοβουλία.
Πράγματι είναι αφάνταστος ο πατριωτισμός των Ελλήνων της Αμερικής.
Η Μακεδονία πάντοτε επίμαχο σημείο της Ελλάδας προκαλούσε την απληστία των βορείων γειτόνων της.
Με διάφορα μέσα προσπάθησαν να αλλάξουν τον εθνολογικό της χαρακτήρα.
Για το σκοπό αυτό επίσημοι και ανεπίσημοι φιλοπάτριδες που κατάγονται από τα εδάφη της εργάζονται όλα αυτά τα χρόνια υπέρ της διάσωσής της.
Ο σκοπός είναι εφαρμόσιμος. Δεν χάνεται μέσα στις θεωρίες όπως χάνονται “οι κόκκινες γραμμές” εκείνων του 1992 και οι άλλοι του 2008…. και οι τωρινοί.
Το 1992 83.000 Έλληνες συγκεντρώθηκαν στην Ουάσινγκτον και διαδήλωσαν ότι ο όρος Μακεδονία να μην υπάρχει στο κράτος των Σκοπίων.
Όλα αυτά τα χρόνια η ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ οργάνωση προσπάθησε να διαφωτίσει τη δημόσια γνώμη της Αμερικής με κάθε τρόπο. Θα ήταν ανάξιο του Μακεδονικού χαρακτήρα και των λαμπρών παραδόσεων να μείνουν οι Έλληνες
απαθείς μπροστά στη ξένη προπαγάνδα.
Εννοείται ότι με την καλή οργάνωση των Κοινοτήτων μας, με την πραγματική δράση των Σωματείων μας και με την επικοινωνία της Νεολαίας μας τα κακώς κείμενα ΠΕΡΙ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ θα διαψευσθούν!
Όσο αφορά το σχόλιο και τα επιχειρήματα του Προέδρου του Συνδέσμου Εξαγωγών Βορείου Ελλάδος….ας ελπίσουμε ότι η διοχέτευση των δολαρίων των Ελλήνων της Αμερικής σε παραγωγικές εργασίες στην Ελλάδα όταν φυσικά επικρατήσει ησυχία, τάξη και ανάκαμψη θα είναι υλικό και ηθικό στήριγμα στο κλονισμένο σώμα της.

Μέσω των ανθρώπων της τέχνης και της δημοσιογραφίας θα πρέπει το σύνολο να είναι απολύτως συντονισμένο για έναν κοινό σκοπό. Την συγκέντρωση που είδαμε στο Σταθακειο πολιτιστικό κέντρο της Νέας Υόρκης θα πρέπει να την δούμε και στην ελληνική κοινωνία. Αυτό μπορεί να γίνει. Αλλά απαιτεί να ενθαρρύνουμε όλους τους δημοσιογράφους και τους καλλιτέχνες αφού πάντοτε είναι οι πρωτοπόροι σε αυτό που κάνουνε. Δεν πρέπει να είμαστε δευτερευούσης σημασίας σε θέματα Έθνους και παρακαταθήκης.

  • Η Ευτυχία Λοϊζίδη είναι ηθοποιός-σκηνοθέτης.

ΡΗΡ