Σε απεργιακό κλοιό η χώρα τη Δευτέρα -«Χειρόφρενο» στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η Ελλάδα τη Δευτέρα, καθώς ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος.

Την αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, αύριο (σήμερα) Δευτέρα, ημέρα ψήφισης του Πολυνοσχεδίου αποφάσισε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Η ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό θα είναι μεγάλη, καθώς 24ωρη απεργία έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, λεωφορεία, τραμ και τρόλεϊ. Κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού.

Εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων, τη Δευτέρα δεν θα ισχύσει το μέτρο του δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας, ενώ θα μπορούν όλα τα οχήματα να χρησιμοποιούν τους λεωφορειοδρόμους.

Αναστάτωση θα υπάρξει και στις πτήσεις, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00. Τρίωρη στάση εργασίας (9:00-12:00) έχει κηρύξει και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, αλλά και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου). Οι δικαστές και οι εισαγγελείς θα απέχουν από τα καθήκοντά τους από τις 9:00 έως τις 11:00. Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αποφάσισε πανελλαδική αποχή των δικηγόρων, στην οποία δεν μετέχουν όμως εκείνοι της Αθήνας.

Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου και καλεί σε συγκέντρωση στη πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:30, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. Η ΓΣΕΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 17:00 στο Σύνταγμα. Το ΠΑΜΕ έχει απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση και συλλαλητήριο στις 18:00 στην Ομόνοια.

Πηγή: iefimerida.gr