Στην Αθήνα μέλη των Παμμακεδονικών – Όχι στην εκχώρηση του ονόματος Μακεδονία

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα.- Στην Αθήνα βρίσκονται μέλη των Παμμακεδονικών Οργανώσεων, με τον Πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, Στέλιο Κυριμνλή και την Συντονίστρια της Επιτροπής Παµµακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου,  Νίνα Γκατζούλη, για επαφές με την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα αναφορικά με το ζήτημα των εν εξελίξει διεργασιών που αφορούν στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Ο ύπατος πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής, κ. Στέλιος Κυριμλής.

Τα μέλη των Παμμακεδονικών Ενώσεων ΗΠΑ, Αυστραλίας,  Καναδά, Αφρικής και Ευρώπης, αντιτίθενται σθεναρά στο ενδεχόμενο λύσης στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».

Επιτούτοις, σε διαδικασία βρίσκεται η διαδικτυακή συγκέντρωση υπογραφών, μέσω της σελίδας onomasia.gr, με αίτημα προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: «Να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» επ’ ουδενί στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων, καθώς πιθανή ύπαρξή του θα συμβάλει στην αποσταθεροποίηση της περιοχής. Σε περίπτωση εκτροπής από την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992, να δοθεί ο λόγος στον Ελληνικό λαό για να αποφασίσει γι’ αυτό το μείζον εθνικό θέμα με την υπέρτατη μορφή άμεσης δημοκρατίας, που είναι το δημοψήφισμα».

Η Συντονίστρια της Επιτροπής Παµµακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου,  Νίνα Γκατζούλη.

Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου
Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ – Πρόεδρος: Στέλιος Κυριμλής
Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας
Παναγιώτης Ιασωνίδης, Παναυστραλιανός Συντονιστής της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας
Παμμακεδονική Ένωση Καναδά – Πρόεδρος: Γιαντσούλης Δημήτριος
Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης – Πρόεδρος: Τσορμπατζόγλου Παντελεήμων
Παμμακεδονική Ένωση Αφρικής – Πρόεδρος: Παπαθανασίου Αμύντας
Παμμακεδονική Ένωση Οντάριο Καναδά – Πρόεδρος: Κάρας Δημήτριοs
Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων των Μακεδόνων – Πρόεδρος: Τάτσιος Γεώργιος

Σχόλια Facebook

Website Comments

  1. Λίνα Σταματίου
    Απάντηση

    Κυρίες/ Κύριοι ,
    έχετε υπόψιν σας και την Wikipedia, μία από τις πιο επισκέψιμες σελίδες – ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες όπως και άλλες συναφείς. Οι γείτονες εργάζονται νυχθημερόν να οικοδομήσουν την “Republic of Macedonia” (τελευταία ανανέωση 29 Μαϊου 2018!). Χρειάζεται αντιμετώπιση από ανθρώπους που να γνωρίζουν καλά την αγγλική και θα είναι ικανοί να αναρτούν την αλήθεια σε επίσημους διεθνείς ιστότοπους. Απαιτείται συνεχής παρακολούθηση και ανανέωση τέτοιων ιστότοπων καθώς οι ξένοι ενημερώνονται και πιστεύουν αυτά που διαβάζουν. Ας κάνουμε και εμείς αναρτήσεις σε δημοφιλείς ιστοσελίδες. Είμαστε Έλληνες και, με την βοήθεια του Θεού, θα τα καταφέρουμε.
    Ακολουθήστε τον σχετικό σύνδεσμο στην wikipedia https://en.wikipedia.org/wiki/Republic_of_Macedonia

Σχολιάστε