Ομιλία του Κρις Σπύρου με θέμα την FYROM

Αθήνα.- Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Ένωσις Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων» διοργανώνουν ομιλία στο Αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22,  Κολωνάκι, Αθήνα, την Τρίτη 16 Ιανουαρίου, ώρα 7:30 μ.μ. με θέμα «Πώς και πότε στην Νοτιοσλαβία δημιουργήθηκε κράτος με το όνομα Μακεδονία και δεν είναι Ελληνικό».

Ομιλητής, ο κ. Κρις Σπύρου, πρώην γερουσιαστής, πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και πρώην Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Πολιτείας του Νιού Χαμσάϊρ, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με σημαντική δράση στα εθνικά θέματα της Ελλάδος. Ο κ. Σπύρου είναι γνώστης και κάτοχος ντοκουμέντων για το θέμα της ονομασίας της FYROM.

Ο κ. Κρις Σπύρου υπήρξε εκ των πρωταγωνιστών των προσπαθειών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για την μη αναγνώριση των Σκοπίων με ονομασία που να περιέχει τον όρο “Μακεδονία” από την Αμερική. Μάλιστα, το 1993 ο ίδιος με τη σύμπραξη και άλλων επίσης επιφανών ομογενών πολιτικών, όπως του Μάικ Δουκάκη,και άλλων είχαν επιτύχει την γραπτή δέσμευση του νεοεκλεγμένου τότε Προέδρου Μπιλ Κλίντον (ο κ. Σπύρου υπήρξε Πρόεδρος των εκλεκτόρων που εξέλεξαν Πρόεδρο της Αμερικής τον κ. Κλίντον και πρωταγωνιστής της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον για την Προεδρία) να μην αναγνωρίσει η Αμερική τα Σκόπια με την ονομασία “Μακεδονία”.

Το τι ακριβώς έγινε τότε, πως άλλαξε η κατάσταση, πως και με ευθύνη ποίων, ακυρώθηκε η δέσμευση Κλίντον και πως, εντέλει, η ομογένεια των ΗΠΑ βρέθηκε “ξεκρέμαστη”, στην ομιλία του κ. Σπύρου, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πληροφορίες: Δρ. Κυριακή Κονδυλοπούλου τηλ. 210 3680042

 Φωτογραφία: Χίλαρυ Κλίντον, Κρις Σπύρου/ αρχείο HAU