Με επιτυχία έληξε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνεργασίας σχολείων Ελλάδας-Κύπρου

Δημοσίευση  Γιώργος Κυριακόπουλος

Το…τσαντάκι εργασίας με τις απαντήσεις για το Μουσείο Εκπαίδευσης στη Βάσα Κοιλανίου Λεμεσού

Με επιτυχία έληξε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνεργασίας σχολείων Ελλάδας-Κύπρου με θέμα «Οι μικροί ερευνητές η Αθηνά και ο Ευαγόρας στα χνάρια της  ιστορίας και της εκπαίδευσης στην Κύπρο» που πραγματοποιήθηκε 1 Νοεμβρίου 2017-5 Φεβρουαρίου 2018 από την ΣΤ2 τάξη μας, με τη συμμετοχή 18 παιδιών.

Οι συμμαθητές/-τριές μας μαζί με τους δύο  πρωταγωνιστές του εκπαιδευτικού προγράμματος και σεναρίου τους συμμαθητές του Δημοτικού Σχολείου,την Αθηνά (από την Ελλάδα) και τον Ευαγόρα (από την Κύπρο), κατάφεραν να  ερευνήσουν  την  Ιστορία  της Εκπαίδευσης  στην Κύπρο.

Εικαστικές εργασίες από το εκπ. πρόγραμμα (project) του σχολείου μας

Βασική επιδίωξη του προγράμματος ήταν να αποτελέσει εκπαιδευτική «γέφυρα» ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και να ενδυναμώσει τη συνεργασία και την επικοινωνία ανάμεσα σε όλες τις μαθητικές κοινότητες του Ελληνισμού.

Η γοργόνα-Αθηνά ταξιδεύει …εικαστικά στην Κύπρο από την τάξη μας

   Με τη βοήθεια του δασκάλου μας κ. Γ. Κυριακόπουλου είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε βασικά χαρακτηριστικά από την εξέλιξη του κυπριακού εκπαιδευτικού συστήματος στην ιστορική του και πολιτιστική διαδρομή και να εκφραστούμε δημιουργικά με όποιον τρόπο επιθυμούμε για την παραγωγή σχετικού ψηφιακού ή έντυπου και εικαστικού εκπαιδευτικού υλικού σε διάφορες μορφές (παραδοτέα).

Ομαδο-συνεργατική, διαθεματική διδασκαλία στην ΣΤ’2 τάξη

  Ευχαριστούμε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού αλλά και το  Γυμνάσιο “Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’ ”, Πλατύ  Αγλαντζιάς Λευκωσίας για τη δυνατότητα που είχαμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους Χρυστάλλα Αντωνίου και Βασίλη Παυλίδη. Επίσης χαρήκαμε πολύ που ανταλλάξαμεδωράκια αλλά και μορφωτικά αγαθά μαζί τους! Θα το θυμόμαστε για όλη μας τη ζωή…

Ο δάσκαλός μας Γ. Κυριακόπουλος με το ενημερωτικό φύλλο για το εκπαιδευτικό Μουσείο Βάσας και την αφίσα που φτιάξαμε

Φωτό  πρώτης σελίδας: Οι μαθητές της ΣΤ2 τάξης γράφουν το φύλλο εργασίας για το Μουσείο Εκπαίδευσης Κύπρου

ΡΗΡ