$150.000 από την κυβέρνηση της Βικτώριας για να μπει η ελληνική γλώσσα σε νηπιαγωγεία της πολιτείας

Μελβούρνη.– Παγκόσμια ημέρα της ελληνικής γλώσσας η αυριανή και η κυβέρνηση της Βικτώριας, με πρωτοστάτη την ομογενή υπουργό Προσχολικής Εκπαίδευσης Τζένη Μικάκου, ετοιμάζεται να την «εορτάσει» όχι μόνο με συμβολικό αλλά και με πρακτικό τρόπο.

Το συμβολικό του εορτασμού έχει να κάνει με αναφορά τόσο της ομογενούς υπουργού όσο και του βουλευτή Στιβ Δημόπουλου, σήμερα στο Κοινοβούλιο, αναφορά κατά την οποία θα μιλήσουν στα ελληνικά.

Ο πρακτικός τρόπος όμως είναι ουσιαστικότερος. Έχει να κάνει με την ανακοίνωση της υπουργού Τζένης Μικάκου ότι η κυβέρνηση αρχίζει την υλοποίηση του προγράμματος εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, ένα πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Daniel Andrews λίγο μετά την επιστροφή από την Ελλάδα, μέσα από την εισαγωγή πιλοτικού προγράμματος διδασκαλίας σε έξι δημόσια νηπιαγωγεία της Μελβούρνης.

Η πρώτη φάση του προγράμματος αρχίζει με τη διάθεση του ποσού των $150.000. Όπως ανακοίνωσε η κ. Μικάκου, μέρος του συγκεκριμένου ποσού θα διατεθεί στο κέντρο προσχολικής εκπαίδευσης Alpha στο Richmond και σ’ αυτό του Oakleigh Grammar στο Oakleigh, προκειμένου να προσλάβουν επιπρόσθετους νηπιαγωγούς. Οι νέοι νηπιαγωγοί θα επιφορτιστούν εν αρχή το έργο βελτίωσης των προγραμμάτων εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Ένα άλλο μέρος της επιδότησης θα διατεθεί ώστε οι νέοι νηπιαγωγοί των δύο παραπάνω ομογενειακών κέντρων προσχολικής εκπαίδευσης μαζί με συναδέλφους τους από τα σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και το Alphington Grammar να αναπτύξουν εκπαιδευτικό υλικό και πιλοτικό πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας το οποίο και θα παραδώσουν σε έξι δημόσια νηπιαγωγεία που βρίσκονται σε περιοχές όπου ζει μεγάλος αριθμός ατόμων ελληνικής καταγωγής.

Η κ. Μικάκου δεν ανακοίνωσε ποια θα είναι τα έξι νηπιαγωγεία όπου θα αρχίσει το πιλοτικό πρόγραμμα, αλλά αν κρίνει κανείς από τις δηλώσεις του κ. Δημόπουλου που εκλέγεται στην έδρα του Oakleigh ένα από αυτά θα βρίσκεται στην έδρα του.

«Το Oakleigh είναι η καρδιά της ελληνικής παροικίας της Μελβούρνης γι’ αυτό και καλωσορίζω την ευκαιρία που δίνει η κυβέρνηση ώστε όλο και περισσότερα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό» είπε ο κ. Δημόπουλος.

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης χαιρετίζοντας την απόφαση της κυβέρνησης εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επιχορήγηση της κυβέρνησης για την ανάπτυξη του πιλοτικού προγράμματος και δεσμεύτηκε ότι θα εργαστεί στενά με νηπιαγωγεία που βρίσκονται κοντά στα ημερήσια σχολεία όπου λειτουργούν τμήματα των απογευματινών της σχολείων.

Πηγή:neoskosmos,com

Φωτογραφία: H υπουργός Τζένη Μικάκου και ο βουλευτής Στιβ Δημόπουλος κάθισαν στα θρανία του νηπιαγωγείου του Oakleigh Grammar