Πάλι “αδειούχος” και εκτός Κορυδαλλού ο Δημ. Κουφοντίνας – Αντιδράσεις

Αθήνα.- Με νέα 48ωρη άδεια είναι από σήμερα εκτός φυλακής ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Ο «Λουκάς» της 17Νοέμβρη βγήκε για δεύτερη φορά με άδεια μέσα σε διάστημα τριών μηνών.

Συνοδευόμενος από τον γιο του αλλά και τη δικηγόρο του ο Κουφοντίνας αποχώρησε από τον Κορυδαλλό. Αρκετοί ήταν οι υποστηρικτές του, που τον περίμεναν και χειροκρότησαν κατά την έξοδό του.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με απόφαση από το Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού ο Κουφοντίνας βγήκε από τη φυλακή στις 9:00 το πρωί της Παρασκευής και θα επιστρέψει σε δύο ημέρες.

Το Συμβούλιο όρισε τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής διαμονής στο σπίτι στον Βαρνάβα, της παραμονής εντός των ορίων του Δήμου Βαρνάβα και την υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Η συγκεκριμένη άδεια είναι η δεύτερη κατά σειρά που εγκρίνεται για τον πολυισοβίτη της 17Ν, καθώς είχε λάβει για πρώτη φορά άδεια προ διμήνου προκαλώντας, τότε, θύελλα αντιδράσεων από συγγενείς θυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Το Συμβούλιο που απαρτίζεται από τον εισαγγελέα των φυλακών, το διευθυντή του καταστήματος και την αρχαιότερη κοινωνική λειτουργό, δέχθηκε σχετική πρόταση και από τον δεύτερο αρμόδιο εισαγγελέα Αλέξανδρο Σπιλιώτη. Ο κ. Σπηλιώτης, που προήδρευσε του Συμβουλίου, συναίνεσε στη χορήγηση άδειας, όπως και πριν από δύο μήνες ο έτερος εισαγγελέας των Φυλακών, Δημήτρης Σαββαΐδης.

Θερμή υποδοχή από Ρουβίκωνα

Κάλεσμα προκειμένου να υπάρξει θερμή υποδοχή στον Δημήτρη Κουφοντίνα έκανε την Πέμπτη μέλος του Ρουβίκωνα μέσω Facebook.

Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που λίγο πριν το συλλαλητήριο στην Αθήνα για τη Μακεδονία είχε αναφέρει πως μπορεί να χυθεί αίμα- σημειώνει χαρακτηριστικά πως «αύριο το πρωί στις 9 υποδεχόμαστε έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού τον αγωνιστή πρότυπο, Δημήτρη Κουφοντίνα».

Υπενθυμίζεται πως πριν από τρεις μήνες, όταν είχε πάρει για πρώτη φορά άδεια ο εκτελεστής της «17Ν», ομάδα νεαρών τον υποδέχτηκε έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, φωνάζοντας το σύνθημα «το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά».

Ανάμεσα στους νεαρούς ήταν ο γιος του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, καθώς και ένας νεαρός που είχε συλληφθεί στη Νέα Σμύρνη μαζί με μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Μητσοτάκης: Αδιανόητες οι άδειες στον Κουφοντίνα

«Αδιανόητες» χαρακτήρισε τις άδειες από τις φυλακές Κορυδαλλού στον τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «η Δημοκρατία οφείλει να αμύνεται απέναντι σε όσους την υπονομεύουν».

«Οι άδειες στον Κουφοντίνα, για τη Νέα Δημοκρατία και εμένα προσωπικά είναι αδιανόητες. Όχι μόνο γιατί δεν έχει δείξει την παραμικρή μεταμέλεια για τις εν ψυχρώ δολοφονίες του, αλλά και γιατί παραμένει ο ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ «με τον απαράδεκτο νόμο Παρασκευόπουλου επέτρεψε την αθρόα αποφυλάκιση σκληρών ποινικών, και άλλαξε ταυτόχρονα τη διάταξη για τις άδειες προς όφελος ακόμη και των τρομοκρατών».

«Επαναλαμβάνω τη δέσμευσή μου: Μια από τις πρώτες αποφάσεις της επόμενης κυβέρνησης θα είναι η πλήρης κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά οφείλει να αμύνεται απέναντι σε όσους την υπονομεύουν. Η ανοχή απέναντί τους οφείλει και θα είναι μηδενική. Με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας και των οικογενειών τους λέμε ως εδώ» κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν αξίζουν άδεια οι καταδικασμένοι τρομοκράτες

Η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τη νέα άδεια, ενώ όπως έγινε γνωστό, οι ανησυχίες μεταφέρθηκαν από την πρεσβεία και στην κυβέρνηση.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Χέδερ Νάουερτ καταδίκασε αργά την Πέμπτη «την απελευθέρωση του Δημήτρη Κουφοντίνα, ενός καταδικασμένου τρομοκράτη υπεύθυνου για τη δολοφονία 11 πολιτών».

Όπως πρόσθεσε, «είναι θεμελιώδης πεποίθησή μας ότι οι καταδικασμένοι τρομοκράτες δεν αξίζουν άδεια από την φυλακή».

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, συμπλήρωσε ακόμη η εκπρόσωπος, μετέφερε τις ανησυχίες της Ουάσιγκτον στην ελληνική κυβέρνηση.

in.gr