Ακίνητο στη θέση του το Saipem μέχρι νεωτέρας -Μετά τις τουρκικές προκλήσεις

Κύπρος.- Επειτα από τις τουρκικές προκλήσεις, το βράδυ της Παρασκευής, το πλοίο γεωτρύπανο Saipem 12000 θα παραμείνει ακίνητο στη θέση του, μέχρι νεωτέρας.

Το βράδυ της Παρασκευής τουρκικά πολεμικά πλοία παρεμπόδισαν τον πλουν του γεωτρύπανου που βρισκόταν στα ανοιχτά των νοτιοανατολικών ακτών της Κύπρου, στην περιοχή του Κάβο Γκρέκο, με προορισμό το τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, προκειμένου να διενεργήσει γεώτρηση, στο στόχο «Σουπιά».

Εκπρόσωπος της ΕΝΙ, της εταιρείας για λογαριασμό της οποίας κάνει γεωτρήσεις το Saipem 12000 στην Κύπρο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι το γεωτρύπανο θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να επιλυθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Ανέφερε ακόμη ότι το σκάφος έχει προγραμματισμένες δραστηριότητες για  γεώτρηση εκ μέρους της ΕΝΙ στο τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ.

Από την πλευρά της εταιρείας επιβεβαίωσε ότι «την Παρασκευή το απόγευμα το σκάφος Saipem 12000 αναγκάστηκε να σταματήσει το ταξίδι μεταφοράς σε μία νέα τοποθεσία αφού τουρκικά πολεμικά πλοία το σταμάτησαν με προειδοποίηση να μην συνεχίσει γιατί θα διεξάγονταν στρατιωτικές δραστηριότητες στην περιοχή του προορισμού».

Πηγή: iefimerida.gr