Η “επόμενη μέρα” στην Νέα Δημοκρατία

Αθήνα.- Η διαγραφή του Ευάγγελου Αντώναρου από τη ΝΔ δεν ήταν μόνο ένα προειδοποιητικό μήνυμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για όσους επιχειρούν να διαταράξουν την ενότητα του κόμματος. Ηταν κυρίως μια απόδειξη της «φούσκας Αντώναρου», του στελέχους που ευνοήθηκε στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή και έπειτα διεκδίκησε ρόλο άτυπου εκπροσώπου του.

Ο πρώην Πρωθυπουργός ξεκαθάριζε εδώ και καιρό σε όποιον τον ρωτούσε ότι δεν τον εκπροσωπεί κανένας πέραν του εαυτού του και ότι τα μόνα έγκυρα σχόλια είναι αυτά που προέρχονται από το γραφείο του. Την κρίσιμη στιγμή, την ώρα που κορυφαία στελέχη της ΝΔ βρίσκονται στο στόχαστρο για την υπόθεση Novartis φαίνεται ότι επέλεξε να στηρίξει το κόμμα του.

Οπότε τίθεται το ερώτημα «τι είναι οι καραμανλικοί χωρίς τον Καραμανλή;». Γιατί δηλώσεις περί απομάκρυνσης του Αδωνι Γεωργιάδη από την αντιπροεδρία της ΝΔ έκανε και ο Γιώργος Βλάχος. Αυτός τουλάχιστον άσκησε πολιτική κριτική και δεν διατύπωσε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Ο κ. Αντώναρος κατήγγειλε τον πρόεδρο της ΝΔ για απόφαση «αντικαταστατική και συνεπώς άκυρη εφ όσον δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες».

Μέλη του Πειθαρχικού της ΝΔ τον διαψεύδουν, και διευκρινίζουν ότι η απόφαση ελήφθη από το αρμόδιο όργανο του κόμματος, όπως ορίζει το καταστατικό και επιπλέον ότι ήταν ομόφωνη.

Στο πλευρό του κ. Αντώναρου δεν στάθηκε ούτε ο Νικήτας Κακλαμάνης ούτε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, δύο «καραμανλικά» στελέχη. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι παρά τις διαφωνίες του με θέσεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς ο κ. Γεωργιάδη, σε αυτή τη συγκυρία επιλέγει να στηρίξει ένα στέλεχος της παράταξης που βάλλεται. «Διαφωνώ με την τοποθέτηση του κ. Βλάχου και επιλέγω να στηρίξω το στέλεχος της παράταξης μας που βάλλεται. Αυτή τη στιγμή η ΝΔ είναι ενωμένη και πρέπει με ενότητα να απαντήσει σε όλη αυτή την ιστορία», τόνισε.

Έκκληση για ενότητα έκανε και ο κ. Ρουσόπουλος. «Έχω να κάνω έκκληση», δήλωσε, « στους συναδέλφους μου, στους φίλους μου και στους ανθρώπους στους οποίους πορευτήκαμε και πορευόμαστε μαζί. Στις στιγμές αυτές ένα κόμμα οφείλει να είναι ενωμένο. Αυτή δυστυχώς η αντίληψη που υπήρχε και υπάρχει σε ορισμένα στελέχη της Ν.Δ. , την οποία έζησα στην πλάτη μου και ζουν σήμερα άλλοι φίλοι και συνάδελφοι, πολιτικά στελέχη σε υψηλές θέσεις του κόμματος , αυτή η αντίληψη της ανθρωποφαγίας θα πρέπει να είναι μακριά από το κόμμα». Και πρόσθεσε: «Αν υπάρξει εμφύλιος στο κόμμα το οποίο υπηρετώ αυτό θα είναι εις βάρος μας. Η έκκλησή μου είναι προς τους συναδέλφους μου να μην παίξουν το παιχνίδι εκείνων που θέλουν να τη διαλύσουν ή να τη διαιρέσουν».

Ιδιαίτερα επικριτικός για τον κ. Αντώναρο ήταν ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος σε ανάρτηση του στο twitter τον χαρακτήρισε «βολεμένο Συριζοτρόλ». «Σε βολεμένο Συριζοτρόλ εξελίχθηκε ο Αντώναρος. Αναδείχθηκε από ΝΔ και μετά εντάχθηκε στην Ευρ. Τρ. Επενδύσεων με 10000 καθαρά το μήνα.Το έριξε στη λάσπη κατά της ΝΔ που τον προώθησε προσποιούμενος τη “φωνή”του Καραμανλή. Και κλάμα για τη διαγραφή του οι Συριζαίοι του διαδικτύου».

Ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε τον κ. Ρουσόπουλο με δική του ανάρτηση στο facebook, στην οποία επισήμανε ότι «αν είχα κάνει το ο,τιδηποτε ανάρμοστο στην ιστορία Novartis όχι μόνον θα είχα παραιτηθεί από Αντιπρόεδρος αλλά και από την πολιτική γενικότερα».

«Πριν λίγο», έγραψε, « ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας επί Κώστα Καραμανλή και Υπουργός Επικρατείας του, στο Κανάλι «Ε» μίλησε για όλη αυτή την σκευωρία και για το ποια πρέπει, κατά την γνώμη του να είναι η στάση των στελεχών της Παρατάξεώς μας αυτές τις στιγμές.

Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος ήταν ο Κεντρικός στόχος της λάσπης στην υπόθεση του Βατοπεδίου. Δικαιώθηκε και αθωώθηκε σε όλα μετά από χρόνια μεν, αλλά αφού έριξαν την Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και έβγαλαν τον ίδιο εκτός πολιτικής. Ο βασικός εκτελεστικός βραχίονας αυτής της λάσπης τότε ήταν ο Κώστας Βαξεβάνης, ο ίδιος που χρησιμοποιείται και σήμερα. Είναι θλιβερό κάποιοι, από προσωπική εμπάθεια προς εμένα και μόνον, να συνεργάζονται και να δέχονται να επαινούνται από τον βασικό συκοφάντη του Κώστα Καραμανλή και από το ίδιο παρασύστημα που τότε τον πολέμησε τόσο σκληρά.

Από την άλλη πολλοί καλοί συνάδελφοι βγήκαν και έδωσαν το στίγμα της ενότητας, όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Σάκης Ιωαννίδης και αρκετοί άλλοι βουλευτές.

Στο μέτρο που με αφορά έχετε τον Λόγο μου ότι ποτέ δεν θα στραφώ κατά ενός Νεοδημοκράτη. Αντίπαλος μου είναι ο Σύριζα και στόχος μου να γίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο πιο γρήγορα γίνεται Πρωθυπουργός, για το καλό της Ελλάδος που έχει πέσει στα χέρια της πιο άθλιας Κυβερνήσεως και ενός αδίστακτου Πρωθυπουργού. Για να γίνει αυτό πρέπει να αποκτήσουμε τη νοοτροπία της φάλαγγος με την οποία οι προγονοί μας κατάφεραν ενώ ήταν λίγοι να νικούν τους πολλούς. Αλλά φάλαγγα χωρίς ενότητα δεν μπορεί να υπάρξει.

Περιττό να διαψεύσω αυτές τις γελοίες συκοφαντίες, εάν είχα κάνει το ο,τιδηποτε ανάρμοστο στην ιστορία Novartis όχι μόνον θα είχα παραιτηθεί από Αντιπρόεδρος αλλά και από την πολιτική γενικότερα. Είμαι διάφανος και ανοικτός σε κάθε έλεγχο, αρκεί να γίνεται με κανόνες Δικαίου όπως το Σύνταγμα μας ορίζει και όχι για πολιτικές σκοπιμότητες. Σύντομα η Αλήθεια θα λάμψει αλλά έως τότε ίσως η Παράταξη μας να έχει να κερδίσει πολλά αν μάθουμε να είμαστε ο ένας πλάι στον άλλον».

Εξάλλου, από την Κω ο Γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, υπογράμμισε ότι: «Η κυβέρνηση συνεχίζει τη θεσμική της κατρακύλα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να γαντζωθεί την εξουσία. Πανικόβλητη από τις αποτυχίες της, προσπαθεί να κρατηθεί στην καρέκλα της εξουσίας καταστρατηγώντας βασικούς δημοκρατικούς θεσμούς. Αποδεικνύεται, πλέον, ότι ο κ. Τσίπρας είναι επικίνδυνος, όχι μόνο για την οικονομία και τα εθνικά θέματα, αλλά και την ίδια τη δημοκρατική νομιμότητα και την ανεξαρτησία των θεσμών.

Το μόνο σκάνδαλο που αποδεικνύεται μέχρι στιγμής είναι οι παρακρατικές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης. Στοχοποιούν κορυφαία στελέχη της Παράταξής μας για να τραυματίσουν την ενότητά μας, νομίζοντας έτσι ότι θα κερδίσουν λίγο χρόνο παραμονής στην εξουσία. Ο χρόνος τούς τελείωσε με όσους «κουκουλοφόρους μάρτυρες» και να φέρουν..!».

Η μόνη που τοποθετήθηκε διαφορετικά ήταν η Κατερίνα Παπακώστα, η οποία διεγράφη επίσης για σχόλια κατά του κ. Γεωργιάδη. «Σας συστήνω την γάτα μου. Σαββατοκύριακο,φίλοι μου. Από Δευτέρα τα δύσκολα. Κι όπως μου λέει η γάτα μου- πολλά ξέρει ο ποντικός μα πιο πολλά ο γάτος,.. Χαλαρά», έγραψε στο twitter η ανεξάρτητη βουλευτής. Αρκετοί έσπευσαν να μιλήσουν για εμφύλιο στη ΝΔ, αλλά όπως ρωτά έμπειρο στέλεχος του κόμματος «μπορεί να γίνει εμφύλιος με τον Αντώναρο και την Παπακώστα από τη μια πλευρά και όλους τους άλλους από την άλλη;».

Δήμητρα Κρουστάλλη

in.gr