Ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt ταξιδεύει στην Άγκυρα

Αθήνα.- Διαψεύδει η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα δημοσιεύματα μερίδας του αθηναϊκού Τύπου σύμφωνα με τα οποία στο ταξίδι του στην Άγκυρα που πραγματοποιεί αύριο Πέμπτη, ο Αμερικανός Πρεσβευτής στην Ελλάδα Geoffrey R. Pyatt , πρόκειται να συναντηθεί με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών ή πως το ταξίδι αυτό είναι σε συνάφεια με την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ένταση που προκάλεσε η αύξουσα τα τελευταία 24ωρα προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Σε σχετική ανακοίνωση Τύπου, της Πρεσβείας, αναφέρονται τα εξής:

«Ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Geoffrey R. Pyatt ταξιδεύει στην Άγκυρα από τις 15 έως τις 16 Φεβρουαρίου, 2018 για διαβουλεύσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών Rex Tillerson, τον Υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Wess Mitchell και αρκετούς περιφερειακούς ομολόγους του για να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας φιλόδοξης ενεργειακής ατζέντας, όπου ο συντονισμός με πρέσβεις από το Μπακού έως το Βελιγράδι είναι απαραίτητος για τη στρατηγική μας. Σε αντίθεση με δημοσιεύματα, δεν πρόκειται να συναντηθεί με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu. Για πληροφορίες σχετικά με την ημερήσια διάταξη του Αμερικανού Υπουργού στην Τουρκία, επικοινωνήστε με το Γραφείο Τύπου της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα».

In English

U.S. Ambassador Geoffrey Pyatt’s travel to Ankara, Turkey

U.S. Ambassador to the Hellenic Republic Geoffrey R. Pyatt is traveling to Ankara from 15 – 16 February 2018 for consultations with Secretary of State Rex Tillerson, Assistant Secretary of State for European and Eurasian Affairs Wess Mitchell and several of his regional counterparts to discuss a range of topics, including our ambitious energy agenda where coordination with Ambassadors from Baku to Belgrade is intrinsic to our strategy. Contrary to press reports, he will not be meeting with Turkish Foreign Affairs Minister Mevlut Cavusoglu. For inquiries on the Secretary’s agenda in Turkey, please contact the U.S. Embassy in Ankara press office.