Τσίπρας: Υπάρχει σκάνδαλο ή δεν υπάρχει;

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απάντησε με σκωπτικό τρόπο στις κατηγορίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και για την πορεία της οικονομίας αλλά και για τα περί “σκευωρίας”, από το βήμα της Βουλής.

Σχολίασε ειδικότερα ότι δεν γνώριζε ο κ. Μητσοτάκης πως τη στιγμή που μιλούσε “εδόθη ένα άλλο ύπουλο χτύπημα της διεθνούς συνωμοσίας του καπιταλισμού” με την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας από τον διεθνή οίκο Moodys.

“Σεβόμαστε απολύτως το τεκμήριο της αθωότητας, που ισχύει μέχρι αποδείξεως της ενοχής ή μη οποιουδήποτε από τους δικαστές”, είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Σημείωσε ωστόσο το εξής: “Η απορία μας, που πιστεύω ότι είναι και η απορία των πολιτών που μας παρακολουθούνΥπάρχει σκάνδαλο ή δεν υπάρχει;” Για όλο αυτό το σκάνδαλο της σπατάλης, της κακοδιαχείρισης, της τεράστιας ζημίας του ελληνικού δημοσίου, πολιτική ευθύνη υπάρχει

“‘Ακουσα πολλούς σήμερα στις ομιλίες τους να ομιλούν περί σκευωρίας, ωστόσο δεν άκουσα κανέναν σας να έχει το σθένος να αρνηθεί ευθέως την ύπαρξη σκανδάλου στο φάρμακο”, είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Επισήμανε ότι άκουσε και τον κ. Σαλμά και τις προηγούμενες μέρες αρκετούς πρώην υπουργούς Υγείας και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον κ. Μητσοτάκη που είπε ότι υπάρχει σκάνδαλο Novartis. “Αφού υπάρχει σκάνδαλο πως διάολε έγινε αυτό; Φύτρωσε; Ήτανε ένα φυσικό φαινόμενο; Ποιοί έφταιξαν για αυτό; Δεν υπάρχει καμία ευθύνη;”, σημείωσε. “Για όλο αυτό το σκάνδαλο της σπατάλης, της κακοδιαχείρισης, της τεράστιας ζημίας του ελληνικού δημοσίου, πολιτική ευθύνη υπάρχει;”, συνέχισε. Για να σχολιάσει, “αφήστε τη ποινική, να δεχθώ εγώ όλα όσα ειπώθηκαν και περί τεκμηρίου αθωότητας και περί ποινικών ευθυνών που δεν έχουν ακόμα αποδειχτεί και είναι φυσικό άλλωστε, αφού βρισκόμαστε στην αρχή της έρευνας.Πολιτική ευθύνη υπάρχει;”.

Πηγή: skai.gr