Εκδήλωση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση για τα Φορολογικά-Συνταξιοδοτικά

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

(Δεύτερη δημοσίευση)

Μία ενδιαφέρουσα, αλλά και  χρήσιμη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018, ώρα 8:00 μ.μ. στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, στο κέντρο της Αθήνας. Αντικείμενο της εκδήλωσης η νέα φορολογική πραγματικότητα στην Αμερική που έχει επιφέρει ο Φορολογικός Νόμος του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, για το φορολογικό έτος 2017.

Την εκδήλωση διοργανώνει η  Ένωση Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων για τα μέλη της, αλλά και για κάθε ενδιαφερόμενο, που έχει εισοδήματα στην Αμερική και πρέπει να υποβάλλει φορολογική δήλωση στο IRS (Internal Revenue Service).

Επίσης ενδιαφέρει ιδιαίτερα και τους συνταξιούχους του Social Security,  καθώς και τους Έλληνες φορολογικούς κατοίκους Αμερικής που έχουν ακίνητα ή εισοδήματα και στην Ελλάδα και υποβάλλουν φορολογική δήλωση και στην  ελληνική φορολογική Αρχή.

Την παρουσίαση των θεμάτων θα κάνουν δύο ειδικοί, ο  Άγγελος Κωστόπουλος –εξουσιοδοτημένος από το IRS- και η Γεωργία Ηλιοπούλου, της δικηγορικής φίρμας Nakou & Associates Law Firm, με έδρα την Αθήνα.

Ο κ. Άγγελος Κωστόπουλος.

Κατά την παρουσίαση, θα αναλυθούν τα κύρια σημεία του Φορολογικού Σχεδίου Τραμπ, τα σχετικά με τις Δηλώσεις Εισοδήματος 1040 και 1040NRο νόμος για την φορολογική αμνηστία, αλλά και ο νόμος περί  φορολογικής συμμόρφωσης Ξένων  λογαριασμών.

Θα παρατεθούν λεπτομέρειες ως προς το τι ψάχνουν τώρα οι αμερικανικές Τράπεζες, τα σχετικά με την κοινωνική Ασφάλιση τους Τραπεζικούς, Συνταξιοδοτικούς και Χρηματιστηριακού Λογαριασμού ΗΠΑ και πολλές άλλες επίσης ενδιαφέρουσες  πληροφορίες.

Στο τέλος θα υποβληθούν και θα απαντηθούν ερωτήσεις. Η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ μετά το πέρας θα ακολουθήσει μικρό κοκτέιλ στο φουαγιέ του Θεάτρου…

Πληροφορίες Κυριακή Κονδυλοπούλου 210-3680042

Η πρόσκληση που απέστειλε  η  Ένωση Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων έχει ως εξής:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ένωση Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων διοργανώνει για τα μέλη της και κάθε ενδιαφερόμενο, ειδική εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωσή τους πάνω στην νέα πραγματικότητα που έχει επιφέρει ο Φορολογικός Νόμος του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, για το φορολογικό έτος 2017

την Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018, ώρα 8:00 μ.μ.

στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης,

Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, Αθήνα

Την παρουσίαση θα κάνουν οι ειδικοί:

Άγγελος Κωστόπουλος

Γεωργία Ηλιοπούλου

Η γνώση της νέας αμερικανικής φορολογικής πραγματικότητας είναι απαραίτητη σε όσους υποβάλλουν φορολογική δήλωση στην Αμερική.

Επίσης θα δοθούν χρήσιμες πληροφορίες στους συνταξιούχους του Social Security.

Είσοδος ελεύθερη. Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα παρατεθεί κοκτέϊλ.

ΡΗΡ