To 4ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής Ηπείρου

· Ρεπορτάζ: Νίκος Σουτόπουλος

· Φωτογραφία: Γιώργος Κυριακόπουλος

Μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ηπείρου παρουσίασαν τις ρομποτικές τους δημιουργίες στο πλαίσιο του περιφερειακού διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής. Ο διαγωνισμός, ο οποίος τέλεσε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου, έγινε στις 24 και 25 Φεβρουαρίου 2018 στα Γιάννενα.

Αλέξανδρος Λώλος-Γ΄ τάξη, 7ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, «LEGO 3D Printer»

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, στο 2ο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, διαγωνίστηκαν οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων. Οι μεν πρώτοι κατασκεύασαν ρομπότ που επιλύουν προβλήματα που σχετίζονται με το ιστορικό θέμα «Βυζαντινή αυτοκρατορία και επικοινωνίες», ενώ οι δεύτεροι κλήθηκαν να δημιουργήσουν μία κατασκευή ελεύθερης έμπνευσης, η οποία λειτουργεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σύμφωνα με το θέμα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα».

Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς, «έξυπνο, οικιακό, αυτοματοποιημένο θερμοκήπιο»

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί, στο Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο, οι μαθητές των Δημοτικών φαντάστηκαν το μέλλον με το δικό τους τρόπο, βάσει του θέματος «Εποικισμός του Άρη». Εκεί συμμετείχε και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων που εκπροσώπησαν στο διαγωνισμό δύο ομάδες από την ΣΤ’ τάξη, οι «Fantastic Four» και οι «Marsonauts», με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Πληροφορικής Τζιοβάρα Βικτωρίας.

Νηπιαγωγείο Κληματιάς Ζίτσας – Εκπαιδευτικός (ΠΕ60) Μαρία Τοπολιάτη, «Προσγείωση στον Άρη»

Ο περιφερειακός διαγωνισμός, με διοργανωτή τον WRO (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας) Ηπείρου, είναι προκριματικός του πανελλήνιου διαγωνισμού που θα γίνει στις αρχές Μαρτίου στην Αθήνα. Πραγματοποιείται δε στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών στην Ελλάδα.

4ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων – ΣΤ΄ τάξη, Εκπαιδευτικός (ΠΕ19) Βικτωρία Τζιοβάρα, «Fantastic Four»

4ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων – ΣΤ΄ τάξη, Εκπαιδευτικός (ΠΕ19) Βικτωρία Τζιοβάρα, «Marsonauts».