Δυσαρέσκεια για Σαλμά – Δεν υπέγραψε την πρόταση της ΝΔ για Προανακριτική

Αθήνα.- Θέμα Σαλμά έχει ανακύψει στη ΝΔ, καθώς ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας δεν υπέγραψε την πρόταση του κόμματος που κατατέθηκε την Τρίτη στη  Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση ευθυνών των κυρίων Κουρουμπλή, Ξανθού και Πολάκη στην υπόθεση Novartis.

Στην Πειραιώς, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για τη στάση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ενώ αυτή την ώρα γίνεται σύσκεψη στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη για το τι μέλλει γενέσθαι. Όπως είπε πάντως στον ΣΚΑΪ κορυφαίο στέλεχος του κόμματος «είναι προσωπικό θέμα του κ. πρόεδρου της ΝΔ πώς θα χειριστεί την υπόθεση».

Η στάση του κ.Σαλμά προκάλεσε αίσθηση, δεδομένου ότι οι κύριοι Κουρουμπλής και Καμμένος είχαν αποκαλύψει πριν μια εβδομάδα στη Βουλή πως όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ τούς είχε προτρέψει να ασχοληθούν με τη Novartis δίνοντας τους και κάποια στοιχεία. Μάλιστα, ο κ. Καμμένος είχε προτείνει να μην παραπεμφθεί ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Ο κ. Σαλμάς, που είναι μεταξύ των δέκα πολιτικών που έχουν παραπεμφθεί για την υπόθεση Novartis φέρεται να δήλωσε «εγώ δεν θα κάνω αυτά που μου κάνουν». Δεδομένου ότι ο ίδιος έχει μιλήσει όμως για «σπίλωση χωρίς στοιχεία», η στάση του ερμηνεύεται και ως πιθανή παραδοχή ότι και η πρόταση του κόμματός του είναι εξίσου αβάσιμη.

Στο μεταξύ, μια ανάσα από την έναρξη των εργασιών της βρίσκεται πλέον η Προανακριτική Επιτροπή που αιτήθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τη Novartis.

Πηγή: skai.gr