“Η δική μας Μαρία Κάλλας” στη Μελβούρνη

Μελβούρνη.- Συνεχίζοντας την παρουσίαση της ταινίας «Η Δική μας Μαρία Κάλλας» ανά τον κόσμο, η πενταμελής Ομάδα έφτασε και στη πόλη της Μελβούρνης. Η προβολή πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου. Οι θεατές, Μεσσήνιοι και φίλοι της όπερας, παρακολούθησαν το έργο με αισθήματα συγκίνησης και θαυμασμού τόσο από τη μυθική ζωή της Μαρίας Κάλλας όσο και από το σενάριο και τη σκηνοθεσία του Μπάμπη Τσόκα. Η νοσταλγία για την πατρίδα ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των θεατών.

Ο σκηνοθέτης Μπάμπης Τσόκας μιλώντας για τη συμβολή των 250 εθελοντών που συμμετείχαν αφιλοκερδώς στην πραγματοποίηση αυτής της παραγωγής, ανέφερε ότι οι Έλληνες μπορούν να δημιουργούν και να πετυχαίνουν σπουδαία έργα με μοναδική αμοιβή την αγάπη για την πατρίδα και τους σπουδαίους Έλληνες. Κατά δεύτερον αναφερόμενος στο γκρεμισμένο πατρικό σπίτι της Κάλλας υπογράμμισε τη ρύση του Πέτρου Θέμελη ότι η Ελλάδα μπορεί να ζήσει μόνο από τον πολιτισμό της.

Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Μπαζίγος μεταφέρνοντας τους χαιρετισμούς της Προέδρου της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας κ. Ελένη Αλειφέρη, και του Συμπροέδρου κ. Δημητρίου Καφαντάρη παρέδωσε μία ιστορική σημαία του Δήμου Καλαμάτας μαζί με τους χαιρετισμούς του Δημάρχου κ. Παναγιώτη Νικά, στον Πρόεδρο την Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Ωκεανίας κ. Παναγιώτη Ανδρινόπουλο με σκοπό η σημαία αυτή να χρησιμοποιείται από όλους τους Μεσσηνιακούς Συλλόγους και μία στον ταμία του Συλλόγου «Καλαμάτας 23ης Μαρτίου 1821» κ. Σωτήρη Βλάχο. Επίσης η κ. Κέλλυ Μακροπούλου και ο κ. Παναγιώτης Μίντζιας φόρεσαν μεταξωτά Καλαματιανά μαντήλια στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μεσσηνιακών Συλλόγων της Μελβούρνης και Βικτώριας κ. Δημήτρη Γριβοκωστόπουλο, τον Αντιπρόεδρο του Παμμεσσηνιακού Συλλόγου «Ο Παπαφλέσσας» κ. Απόστολο Σουγλέρη καθώς και στα άλλα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των συλλόγων.

Την ίδια ημέρα και πριν την προβολή, η ομάδα της ταινίας για την Κάλλας μαζί με τους Μεσσηνιακούς Συλλόγους παραβρέθηκαν στην πλατεία του Ελληνικού Προξενείου στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Την προηγούμενη της προβολής ημέρα 24 Φεβρουαρίου και την επομένη 26 Φεβρουαρίου η ομάδα ξεναγήθηκε στη Μελβούρνη και έτυχε της φιλοξενίας των εκπροσώπων των Μεσσηνιακών Συλλόγων και Ομοσπονδιών σε ένα όμορφο κλίμα αδελφοσύνης και αλληλοεκτίμησης.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα μέλη των Μεσσηνιακών συλλόγων και ομοσπονδιών της Μελβούρνης είναι δεύτερης γενιάς έλληνες, είναι φίλοι μεταξύ τους, διακατέχονται από αισθήματα αγάπης για την πατρίδα και τραβούν μπροστά με νέες ιδέες χωρίς τριβές συνεργαζόμενοι αρμονικά.